SKOŘICOVO-JABLEČNÉ HVĚZDIČKY

Dnes mám pro vás další vánoční recept. I tentokrát to bude zdravé mlsání.

Miluji jednoduché cukroví s minimem ingrediencí, u kterého nemusíte strávit spoustu času v kuchyni. A takové jsou i tyhle skořicovo-jablečné hvězdičky.

 

IMG_8307-4a-2

Ingredience (na cca 30 hvězdiček):

100 g sušených jablečných kroužků (bez slupky)

100 g vlašských ořechů

1-2 lžíce kokosového sirupu nebo medu

1 lžička mleté skořice

voda (dle potřeby)

 

Postup: 

Jablečné kroužky nasypte do mixéru nebo food processoru, přidejte vlašské ořechy, sirup, skořici, dvě lžíce vody a vše rozmixujte na mírně lepivé těsto. Podle potřeby přidejte ještě trochu vody.

 

IMG_8244

Hotové těsto rozválejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie.

Z těsta pak opatrně vykrájejte vykrajovátkem hvězdičky a pomocí nože je přeneste na plech vyložený pečícím papírem.

Pokud máte sušičku, můžete hvězdičky usušit.

Já jsem je sušila v troubě vyhřáté na 80 stupňů cca 2 hodiny.

 

IMG_8300

Dobrou chuť 🙂

 



Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid food processor P2 5KFP1335 v odstínu „mandlová“

e-shop: https://www.kitchenaid.cz/

RECEPT K TISKU

SKOŘICOVO-JABLEČNÉ HVĚZDIČKY

Ingredience (na cca 30 hvězdiček):

100 g sušených jablečných kroužků (bez slupky)

100 g vlašských ořechů

1-2 lžíce kokosového sirupu nebo medu

1 lžička mleté skořice

voda (dle potřeby)

Postup: 

Jablečné kroužky nasypte do mixéru nebo food processoru, přidejte vlašské ořechy, sirup, skořici, dvě lžíce vody a vše rozmixujte na mírně lepivé těsto. Podle potřeby přidejte ještě trochu vody.

Hotové těsto rozválejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie.

Z těsta pak opatrně vykrájejte vykrajovátkem hvězdičky a pomocí nože je přeneste na plech vyložený pečícím papírem.

Pokud máte sušičku, můžete hvězdičky usušit.

Já jsem je sušila v troubě vyhřáté na 80 stupňů cca 2 hodiny.

Dobrou chuť 🙂

IMG_8307-4a-2