DORT CHOBOTNICE

Dort nemůže chybět na žádné narozeninové oslavě a děti mají mnohdy různá přání jak by měl vypadat.

Já jedno takové přání splnila a upekla malému oslavenci chobotnici. 🙂

 

Recept pro nás připravila : Marcela Lančová

https://www.instagram.com/marcela.lancova/

 

46623721_2158977167498452_3768145310392516608_n

Ingredience:

12 vajec

 300 g cukr krupice

300 g hladké mouky

1 prášek do pečiva

3 lžíce oleje

Krém:

3/4 l mléka

4 čokoládové pudinky 

500 g změklého másla

cukr dle chuti

 

Postup:

V kuchyňském robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny.


46510314_2240773359332621_4934179298614444032_n

Pomalu přiléváme olej, přidáme špetku soli a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva.

 

46804287_1953716404664076_5336072135964098560_n

Připravíme si 3 formy různé velikosti tak, aby jednotlivé díly korpusu na sebe po upečení navazovaly a podařilo se nám tak lépe vytvarovat tělo chobotničky.

 

46766770_346970769370235_8755707238565281792_n


Vymazané formy naplníme těstem. 

   Pečeme na 180°C  cca 35 – 40 min. Pokud nejsou korpusy ještě hotové, nechte je péct o chvilku déle.

 

46734450_286774075377533_5807305764313759744_n

Upečené korpusy vychladíme. 

Mezitím si připravíme krém. Uvaříme pudink s cukrem, který necháme vychladnout a poté do něho postupně zašleháme máslo.

 

46766039_1611692988932138_2214111123475529728_n
Vychladlé korpusy rozkrojíme podél, pro chuť můžeme pokapat cukrovým rozvarem s likérem. Jednotlivé díly postupně promazáváme krémem a vrstvíme na sebe. 

Nakonec seřízneme dort do požadovaného tvaru a ještě celý dort potřeme zbylým krémem. Navrch dortu můžeme naklást ovoce,  já zvolila maliny.

Dort dáme vychladit.

 

46624085_338580066930214_1021287843680485376_n

Potahovací hmotu obarvíme gelovou barvou a  rozválíme na nelepivé podložce. 

Velikost plátu by měla ve finále mít 2x výšku okraje dortu + průměr dortu + cca 3 cm na každé straně přes okraj.  Plát by měl být silný cca 3 mm. 

Rozválenou hmotu přeneseme na dort, uhladíme a dozdobíme do podoby chobotnice.

Zkuste to také a pusťte se do toho! 😉

Přeji Vám dobrou chuť 

Marcela

 


                                                  

Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty

RECEPT K TISKU

Dort chobotnice

Ingredience:

12 vajec

 300 g cukr krupice

300 g hladké mouky

1 prášek do pečiva

3 lžíce oleje

Krém:

3/4 l mléka

4 čokoládové pudinky 

500 g změklého másla

cukr dle chuti

Postup:

V kuchyňském robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny.

Pomalu přiléváme olej, přidáme špetku soli a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva.

Připravíme si 3 formy různé velikosti tak, aby jednotlivé díly korpusu na sebe po upečení navazovaly a podařilo se nám tak lépe vytvarovat tělo chobotničky.

Do vymazaných forem přelijeme těsto. 

   Pečeme na 180°C  cca 35 – 40 min. Pokud nejsou korpusy ještě hotové, nechte je péct o chvilku déle.

Upečené korpusy necháme vychladit. 

Mezitím si připravíme krém. Uvaříme pudink s cukrem, který necháme vychladnout a poté do něho postupně zašleháme máslo.

Vychladlé korpusy rozkrojíme podél, pro chuť můžeme pokapat cukrovým rozvarem s likérem. Jednotlivé díly postupně promazáváme krémem a vrstvíme na sebe. 

Nakonec seřízneme dort do požadovaného tvaru a ještě celý dort potřeme zbylým krémem. Navrch dortu můžeme naklást ovoce,  já zvolila maliny.

Dort dáme pořádně vychladit.

Potahovací hmotu obarvíme gelovou barvou a  rozválíme na nelepivé podložce. 

Velikost plátu by měla ve finále mít 2x výšku okraje dortu + průměr dortu + cca 3 cm na každé straně přes okraj.  Plát by měl být silný cca 3 mm. 

Potahovací hmotu přeneseme na dort, uhladíme a dozdobíme do podoby chobotnice.😉

Zkuste to také a pusťte se do toho! 😉

Přeji Vám dobrou chuť 

Marcela

46623721_2158977167498452_3768145310392516608_n