BEZLEPKOVÉ MLÉČNÉ ŘEZY

Pokud máte rádi „milch-schnitte“ (mléčné řezy), pak se s vámi ráda podělím o domácí verzi této laskominy –  ještě lepší než kupovaný originál a především bez „éček“. 🙂

img_6694

korpus:

5 vajec 

špetka soli 

50 g krystalového cukru (kdo má rád sladší, můžete přidat dle svého uvážení až 100 g) 

50 g holandského kakaa 

 Na náplň:

1 tvaroh ve vaničce 

100 ml smetany ke šlehání 

1 lžíce cukru s pravou vanilkou 

 Na ozdobu: 

rozpuštěná čokoláda 


 

Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte pomocí balónové metly s cukrem do světlé pěny.

img_6673

Bílky vyšlehejte zvlášť se špetkou soli v pevný sníh.

K vyšlehaným žloutkům přidejte kakao a postupně zapracujte také bílky.

img_6675

Těsto rozetřete na plech (vystlaný pečícím papírem) a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu cca 8-10 min. (těsto musí být na dotek pevné).

img_6677

Po upečení plech vyjměte z trouby a nechejte zchladnout. 

Mezitím si připravte náplň: pomocí balónové metly si vyšlehejte šlehačku (nemusí být úplně do tuha) a tu následně zapracujte do tvarohu . Přidejte také cukr s vanilkou a opět důkladně promíchejte. (Pokud je tvaroh moc řídký, nechte pár hodin vykapat přes plátno.) 

Plát těsta si rozřízněte na dvě poloviny. Na jednu polovinu navrstvěte tvarohový krém a druhou polovinou pak přiklopte. Jemně polijte čokoládou a dejte chladit do ledničky. 

Po vychlazení nakrájejte, a můžete podávat.

img_6696

Dobrou chuť! 🙂


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroj použitý v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „šeříková“


RECEPT K TISKU

BEZLEPKOVÉ MLÉČNÉ ŘEZY



korpus:

5 vajec (ideálně z domácího chovu) 

špetka soli 

50 g krystalového cukru (kdo má rád sladší, můžete přidat dle svého uvážení až 100 g) 

50 g holandského kakaa 

 Na náplň: 

1 tvaroh ve vaničce 

100 ml smetany ke šlehání 

1 lžíce cukru s pravou vanilkou 

 Na ozdobu: 

rozpuštěná čokoláda 


 

Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte pomocí balónové metly s cukrem do světlé pěny. Bílky vyšlehejte zvlášť se špetkou soli v pevný sníh. K vyšlehaným žloutkům přidejte kakao a postupně zapracujte také bílky. Těsto rozetřete na plech (vystlaný pečícím papírem) a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu cca 8-10 min. (těsto musí být na dotek pevné). Po upečení plech vyjměte z trouby a nechejte zchladnout. Mezitím si připravte náplň: pomocí balónové metly si vyšlehejte šlehačku (nemusí být úplně do tuha) a tu následně zapracujte do tvarohu . Přidejte také cukr s vanilkou a opět důkladně promíchejte. (Pokud je tvaroh moc řídký, nechte pár hodin vykapat přes plátno).  Plát těsta si rozřízněte na dvě poloviny. Na jednu polovinu navrstvěte tvarohový krém a druhou polovinou pak přiklopte. Jemně polijte čokoládou a dejte chladit do ledničky.  Po vychlazení nakrájejte, a můžete podávat.

img_6696