QUICHE S MĚKKÝM SÝREM A BRUSINKAMI

Hitem mého  pečení jsou koláče z křehkého těsta. Ne jen proto, že těsto můžu vybrat z mrazáku nebo lednice a jen naplním, ale také proto, že je mnoho možností kombinací náplně nasladko nebo naslano. V tomto koláči se dokonale spojily obě chutě.

 

koláč

Ingredience na těsto (recept je na dva korpusy):

315 g hladké mouky

1 lžíce cukru

1 lžička soli

1 lžíce vody

225 g studeného másla

Náplň:

200 g měkkého sýru s brusinkami

4 vajíčka

2 dcl sladké smetany

1 lžička soli

 

Postup:

Do mísy food processoru KitchenAid nasypejte mouku, přidejte studené máslo nakrájené na kostky. Pomocí funkce „pulse“ po dobu pár sekund směs promíchávejte, následně přidejt sůl a cukr, a opět pomocí pulzování promíchejte. Nakonec přidejte studenou vodu. Pokud se těsto trochu lepí, a vidíte v něm kousky másla, tedy není úplně dohladka, pak je správně připravené. Takto připravené těsto vložte do lednice alespoň na 1 hodinu.

postup

Připravené a vychlazené těsto vyválejte na hrubší placku. Formu na koláč o průměru 20 cm vymažte anebo vyložte pečícím papírem. Vyválené těsto opatrně vložte do formy, spodek propíchejte vidličkou. Ve větší míse vyšlehejte vajíčka se smetanou a přidejte sýr. Hotovou směsí naplňte připravený korpus.

postup1

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C cca 1 hodinu.

Dobrou chuť Tina

 


 

Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2

Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

Food processor Artisan KitchenAid: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-food-processor-artisan-5kfp1644

Pečící forma na koláč KitchenAid: https://www.kitchenaid.cz/pecici-plechy