ITALSKÁ KLOBÁSA

 Kuchyňský robot není jen na míchání těsta, ale s jeho pomocí se dá vykouzlit třeba čerstvá domácí italská klobása. Připravte si ji sami a máte jistotu, že vše je čerstvé a ideálně namleté dle vašich představ. 🙂

 

klobása2a

 

Ingredience:

1kg vepřové krkovičky

sůl

pepř

sušený fenykl

 

Postup:

Vychlazené maso nakrájíme na kostky a umeleme mlýnkem na maso.

Pomleté maso smícháme se solí, pepřem a fenyklem. Koření si přidáme dle své chuti a necháme vše 24 hodin odležet. 

Druhý den plníme nástavcem do střev, která si před navlékáním namočíme,  případně ještě propláchneme vodou. 

Podle zvolené velikosti nástavce plníme buď do tvaru klobásy nebo párku.

 

sdr


Klobásy připravujeme asi 20 cm dlouhé, nebo je upravíme do šneka a spojíme párátky, aby šnek držel pohromadě. Konce vždy 2 – 3x protočíme, aby se nám při grilování nerozbalily.

Kobásy opečeme z obou stran na rozpálené pánvi nebo grilu.

 

Obrázek5a

Dobrou chuť přeji 🙂

 



Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty

Mlýnek na maso KitchenAId: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mlynek-na-maso-5fga

Nástavec na plnění klobás KitchenAid: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-nastavec-na-plneni-klobas-5ssa

 

 

RECEPT K TISKU

ITALSKÁ KLOBÁSA

Ingredience:

1kg vepřové krkovičky

sůl

pepř

sušený fenykl

Postup:

Vychlazené maso nakrájíme na kostky a umeleme mlýnkem na maso.

Pomleté maso smícháme se solí, pepřem a fenyklem. Koření si přidáme dle své chuti a necháme vše 24 hodin odležet. 

Druhý den plníme nástavcem do střev, která si před navlékáním namočíme,  případně ještě propláchneme vodou. 

Podle zvolené velikosti nástavce plníme buď do tvaru klobásy nebo párku. 

Klobásy připravujeme asi 20 cm dlouhé, nebo je upravíme do šneka a spojíme párátky, aby šnek držel pohromadě.

Konce vždy 2 – 3x protočíme, aby se nám při grilování nerozbalily.

Kobásy opečeme z obou stran na rozpálené pánvi nebo grilu.  

Dobrou chuť přeji 🙂

Obrázek5a