HOVĚZÍ RAGÚ NA VÍNĚ S PASTA FRESCA

Vyzkoušejte oblíbenou a chutnou úpravu hovězího masa od italského restauratéra Andrea Eny.

Jako přílohu si připravte domácí těstoviny tradiční italské receptury.

 

Recept pro nás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“

logo

https://www.utaliana.sk/

 

IMG_5907


Ingredience:

Ragú pro 5 osob:

0,5  kg hovězího masa

50 g mrkve

50 g cibule

50 g celeru

1 dcl bílého vína

0,5 l hovězího vývaru

sůl

svazek bylinek – rozmarýn, bobkový list, šalvěj


Pasta fresca 5 porcí:

0,5 kg hladké mouky

5 vajec

špetka soli

kapka olivového oleje


Postup:

Hovězí ragú:

Vychlazené hovězí maso zbavíme přebytečných šlach, nakrájíme na kostky a umeleme pomocí masomlýnku KitchenAid.

 

KitchenAid_Artisan K_chenmaschine Frosted Pearl mit Glassch_ssel Ambiente Kalbstartar 1.6444


V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou zeleninu a podusíme.

 

cof

 

Do podušené zeleniny přidáme pomleté maso, ochutíme solí a následně zalijeme bílým vínem.

Jakmile se víno odpaří,  přidáme předem připravený vývar, svazek voňavých bylinek a dusíme doměkka.


Pasta fresca: 

Do mísy kuchyňského robota KitchenAid rozklepněte vejce, přidejte sůl, olej a pomocí plochého šlehače míchejte, přičemž postupně přisypávejte mouku. 

Jakmile začne mít těsto tuhou konzistenci, zaměňte za hnětací hák, který těsto dohněte.

Těsto zabalte do fólie a nechejte 30 minut uležet v lednici.

Na robot nasaďte vyvalovačku těsta, nastavte tloušťku 2 a při rychlosti 2 do něj postupně vkládejte těsto a to několikrát za sebou, aby pěkně zvláčnělo.

Mezi jednotlivým vyvalováním těsto vždy přeložte. S dalším vyvalováním pak tloušťku zmenšujte až do požadované tloušťky.  

Nezapomeňte stále posypávat moukou, aby se těstoviny neslepily.

 

12640362_997783086963169_2426143869476427696_o


Z vyváleného plátu tvoříme široké nudle pomocí nástavce na nudle.

 

Pasta sheet roller LP0A9244.12436


Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody.

Podáváme s připraveným hovězím ragú a nastrouhaným parmazánem.

 

IMG_5910aBuon appetito!

 



Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty

Mlýnek na maso KitchenAId: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mlynek-na-maso-5fga

Strojky na těstoviny KitchenAid: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-strojek-na-testoviny-5ksmpra

RECEPT K TISKU

HOVĚZÍ RAGÚ NA VÍNĚ S  PASTA FRESCA

Ingredience:

Ragú pro 5 osob:

0,5  kg hovězího masa

50 g mrkve

50 g cibule

50 g celeru

1 dcl bílého vína

0,5 l hovězího vývaru

sůl

svazek bylinek – rozmarýn, bobkový list, šalvěj


Pasta fresca 5 porcí:

0,5 kg hladké mouky

5 vajec

špetka soli

kapka olivového oleje


Postup:

Hovězí ragú:

Vychlazené hovězí maso zbavíme přebytečných šlach, nakrájíme na kostky a umeleme pomocí masomlýnku KitchenAid.

V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou zeleninu a podusíme.

Do podušené zeleniny přidáme pomleté maso, ochutíme solí a následně zalijeme bílým vínem.

Jakmile se víno odpaří,  přidáme předem připravený vývar, svazek voňavých bylinek a dusíme doměkka.


Pasta fresca: 

Do mísy kuchyňského robota KitchenAid rozklepněte vejce, přidejte sůl, olej a pomocí plochého šlehače míchejte, přičemž postupně přisypávejte mouku. 

Jakmile začne mít těsto tuhou konzistenci, zaměňte za hnětací hák, který těsto dohněte.

Těsto zabalte do fólie nechejte 30 minut uležet v lednici.

Na robot nasaďte vyvalovačku těsta, nastavte tloušťku 2 a při rychlosti 2 do něj postupně vkládejte těsto a to několikrát za sebou, aby pěkně zvláčnělo.

Mezi jednotlivým vyvalováním těsto vždy přeložte. S dalším vyvalováním pak tloušťku zmenšujte až do požadované tloušťky.  

Nezapomeňte stále posypávat moukou, aby se těstoviny neslepily.

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody.

Podáváme s připraveným hovězím ragú a nastrouhaným parmazánem.

Buon appetito! 

IMG_5907