POMALENÉ VEPŘOVÉ KOSTKY VE SMETANOVÉ OMÁČCE

Žádný pokrm se nepřipraví či neuvaří sám a já mám ráda, když se v průběhu vaření mohu věnovat i jiným činnostem, třeba upečení sladkého dezertu. Tento požadavek zcela splňuje můj multifunkční hrnec od KitchenAid je nyní mé druhé já a pomáhá mi s každodenní přípravou jídla pro mé milované. Tentokrát jsem pro vás připravila recept na vepřové kostky ve smetanové omáčce. 🙂

 

55638489_2252071478222698_1664463718857048064_n


Ingredience:

750 g vepřové plece 

500 ml vývaru

250 ml smetany

1 cibule

3 stroužky česneku

máslo, olej, sůl, pepř,

tymián a  směs bylinek co máme doma


Postup:

Omytou a očištěnou vepřovou plec pokrájíme na kostky cca 3x3cm. Pokud chcete mít kostky větší, tak musíte počítat s tím, že ty se budou pomalit o hodinu déle. 

Zapneme program sear (osmahnutí). Na másle a oleji osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut.

Přidám kostky masa, okořeníme a ještě dalších 5 – 10 minut na tomto programu podusíme.

 

kostky


Poté přilijeme vývar a přepneme na program slow cook low (pomalé vaření). Pomalíme 7h.

 

55458194_343848609579764_5303776047777447936_n


10 minut před dokončením programu podlijeme smetanou. Pokud chceme více omáčky, tak dolijeme ještě vývarem a provaříme.  Popřípadě můžeme zahustit moukou a vodou a povařit na programu boil (var) ještě cca 5 minut. 

Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory z trouby.

Přeji Vám dobrou chuť 

Žaneta🙂

 



Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Multifunkční hrnec KitchenAid: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-sada-multifunkcni-hrnec-michaci-stojan-5kmc4244

Kuchyňské náčiní KitchenAid: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-doplnky

RECEPT K TISKU

POMALENÉ VEPŘOVÉ KOSTKY VE SMETANOVÉ OMÁČCE

Ingredience:

750 g vepřové plece 

500 ml vývaru

250 ml smetany

1 cibule

3 stroužky česneku

máslo, olej, sůl, pepř,

tymián a  směs bylinek co máme doma


Postup:

Omytou a očištěnou vepřovou plec pokrájíme na kostky cca 3x3cm. Pokud chcete mít kostky větší, tak musíte počítat s tím, že ty se budou pomalit o hodinu déle. 

Zapneme program sear (osmahnutí). Na másle a oleji osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut.

Přidám kostky masa, okořeníme a ještě dalších 5 – 10 minut na tomto programu podusíme.

Poté přilijeme vývar a přepneme na program slow cook low (pomalé vaření). Pomalíme 7h. 

10 minut před dokončením programu podlijeme smetanou. Pokud chceme více omáčky, tak dolijeme ještě vývarem a provaříme.  Popřípadě můžeme zahustit moukou a vodou a povařit na programu boil (var) ještě cca 5 minut. 

Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory z trouby.

Přeji Vám dobrou chuť 

Žaneta🙂