POMALENÝ KATŮV ŠLEH Z KUŘECÍHO MASA

Katův šleh je rychlá minutka, která bývala v našich končinách oblíbenou i zatracovanou pochutinou českých hospůdek. U nás doma je dodnes oblíbenou dobrotou a připraven, jak jinak, než v multifunkčním hrnci.  🙂

Recept pro nás připravila: Žaneta Bubnová z FB skupiny Vaříme s KitchenAid

https://www.facebook.com/zaneta.bubnova

60828112_2341739985885205_7418517472157892608_n


Ingredience:

750 g kuřecího masa

150 g cibule

100 g sladkokyselých okurek

100 g sterilovaných kapii

80 g feferonek

70 g oleje

100 g protlaku

300 ml vývaru

sůl, pepř

.

Postup:

Maso pokrájíme na kousky nebo nudličky. 

Cibuli a okurky posekáme nadrobno (já mám na tuto práci sekáček KitchenAid).

52136187_331936474095036_6751062954310893568_n


Multifunkční hrnec zapneme na program sauté (restování),  nastavíme teplotu 165°C a na oleji orestujeme zeleninu i s masem cca 5-10 minut.

51996473_262521667979923_401203057011982336_n


Poté přidáme sůl, pepř, 1 lžíci worchesteru (nemusí být, ne každý ho má rád).

Podlijeme vývarem,  přepneme na program Slow Cook Low (pomalé vaření při nízké teplotě), nastavíme čas na 4h. V průběhu vaření občas promícháme.

52146472_330399861016298_1785646474516758528_n


Půl hodiny před koncem programu přidáme protlak, kapii, feferonku (kdo nemá rád ostré, tak ji vynechá). Pokud chceme více omáčky, pak ještě podlijeme.

Nakonec zahustíme moukou a cca 5 minut povaříme na programu boil  (vaření).

Jaku přílohu můžeme zvolit těstoviny, brambory, hranolky nebo co kdo má rád.

Pokud byste dali přednost vepřovému masu, pak pomalíme 8 hodin.

Přeji Vám dobrou chuť 

Žaneta🙂



Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Multifunkční hrnec KitchenAid: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-sada-multifunkcni-hrnec-michaci-stojan-5kmc4244

Kuchyňské náčiní KitchenAid: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-doplnky