STUDENÁ OKURKOVO-JOGURTOVÁ POLÉVKA

Nastala okurková sezóna a jak víme, v letní dni je zapotřebí spousta tekutin a osvěžení. 
K chuti by mohla přijít právě studená okurková polévka.

 

okurková polévka


Ingredience (na 4 porce):

2 okurky salátové

1 stroužek česneku

1 velký bílý jogurt

sůl, pepř,

1 lžíce nasekaného čerstvého kopru

na ozdobu: sušená rajčata a nebo čerstvá rajčata

 

Postup:

Okurky oloupejte a  nastrouhejte na jemném struhadle (kdo má raději vláčnější verzi polévky, tak si může okurku rozmixovat).
Česnek prolisujte (nebo utřete), přidejte sůl a vmíchejte jej společně s jogurtem do okurek.
Dochuťte koprem, pepřem a dejte do lednice vychladit.
Podávejte s plátkem žitného chleba. 

 


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření


Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: http://kitchenaid.cz/130-professional-rada