OKURKOVÉ GAZPACHO S PIKANTNÍM KRÉMEM

Cukety a okurky jsou v kuchyni velice variabilní a navíc jsou tradiční zeleninou snad každé české zahrádky .  
Pojďme si tedy z obou těchto plodů vyrobit něco zdravého, chutného a navíc vám příprava nezabere víc jak 10 minut.

 

okurkové gazpacho


Ingredience: 

2 okurky
1 cuketa
2 menší bílé cibule
200 ml smetany ke šlehání
100 g mascarpone
1 lžička kari koření
sůl
pepř


Postup:

Okurky a cukety omyjte a odřízněte konce. Oloupejte cibuli.
Síto na pasírování ovoce/zeleniny nastavte na rychlost 4 a zeleninu rozmačkejte na polévkové pyré.

 

P160708_7_KSM150PSCU_ContourSilver_Juicer_Sauce.12477


Dochuťte solí, pepřem a nalijte do 4 sklenic.

Do mísy robota s drátěnou šlehací metlou dejte vychlazenou smetanu ke šlehání a mascarpone. Začněte šlehat na rychlosti 1 a postupně zvyšujte až na rychlost 8.

 

DSC_0604
Až bude krém vyšlehaný, přidejte sůl a kari koření.
Ozdobte každé gazpacho kopečkem krému a ihned podávejte.
Dobrou chuť!

 

TIP: Mascarpone můžete nahradit 4 lžícemi čerstvého kozího sýru. Než sýr přidáte ke šlehačce, zjemněte jej ručním prošleháním metličkou.
V krému můžete také nechat „luhovat“ několik lístků bazalky. Pak už stačí jen nechat vychladit a  vyšlehat. U této varianty nahraďte kari koření kůrou z 1 citronu.

 



Přístroje použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty

KitchenAid nízkootáčkový odšťavňovač: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-odstavnovac-5ksm1ja

5KSM150-a-l-m

E-shop: https://www.kitchenaid.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/KitchenAidCeskaRepublika

Všeobecné dotazy, objednávky a dostupnost zboží: info@kitchenaid.cz

RECEPT K TISKU

OKURKOVÉ GAZPACHO S PIKANTNÍM KRÉMEM

Ingredience: 

2 okurky
1 cuketa
2 menší bílé cibule
200 ml smetany ke šlehání
100 g mascarpone
1 lžička kari koření
sůl
pepř


Postup:

Okurky a cukety omyjte a odřízněte konce. Oloupejte cibuli. 
Síto na pasírování ovoce/zeleniny nastavte na rychlost 4 a zeleninu rozmačkejte na polévkové pyré.

Dochuťte solí, pepřem a nalijte do 4 sklenic.

Do mísy robota s drátěnou šlehací metlou dejte vychlazenou smetanu ke šlehání a mascarpone. Začněte šlehat na rychlosti 1 a postupně zvyšujte až na rychlost 8.

Až bude krém vyšlehaný, přidejte sůl a kari koření.
Ozdobte každé gazpacho kopečkem krému a ihned podávejte.
Dobrou chuť!

 

TIP: Mascarpone můžete nahradit 4 lžícemi čerstvého kozího sýru. Než sýr přidáte ke šlehačce, zjemněte jej ručním prošleháním metličkou.
V krému můžete také nechat „luhovat“ několik lístků bazalky. Pak už stačí jen nechat vychladit a  vyšlehat. U této varianty nahraďte kari koření kůrou z 1 citronu.

okurkové gazpacho