VÁNOČNÍ ZASNĚŽENÁ CHALOUPKA

Krásný den, ráda bych Vám napsala recept na vánoční zasněženou chaloupku tak trochu jinak.
Je to taková plněná střecha, která nadělá parádu, dětem radost a pustit se do ní můžete třeba hned. 🙂

 

Autorka receptu: Monika Hodanová
https://www.facebook.com/vikulda

 

*

Ingredience:

Korpus:
4 vejce
120 g cukr moučka
50 ml rozpuštěného másla
50 ml mléka
180 g polohrubá mouka
půl prášku do pečiva
špetka soli

Na krém:
300 g kysané smetany
250 ml smetany ke šlehání 33%
1 ks pudink bez vaření Dr. Oetker Olé kokosový
2 lžíce rumu

K naplnění:
2 velké banány
džem na vymazání
kokos na obsypání
1 celá skořice jako komínek k chaloupce


Postup:

Nejprve upečeme korpus ve formě na chlebíček. Moje má rozměr 30 x 8 cm. Formu si vyložím pečícím papírem.

*

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přimícháme máslo a mléko.
Ručně vmícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
Pečeme na 170°C asi 30 minut. Špejlí v průběhu pečení zkoušíme, zda je korpus upečený i uprostřed.

*

Připravíme si krém:
Obě smetany, pudink a rum vyšleháme do hladka, krém je díky pudinku rychle hotový.

*
Upečený korpus rozkrojíme.
Do spodní části korpusu si do středu propíchneme špejli. Ta nás bude brzdit při krájení trojúhelníku střechy.
Zleva i zprava prokrojíme na střed špejle trojúhelník (to bude naše stříška), vykrojíme a vyndáme bokem.
Vnitřní části pomažeme džemem.
Do středu natřeme trošku krému a vtlačíme banány, zamažeme zbylým krémem.
Trošku krému si nechám stranou na konečné omazání chaloupky.
Postavíme střechu a chaloupku celou omažeme krémem, obsypeme kokosem a dáme vychladit.
Před podáváním zastrčíme komínek – skořici a můžeme podávat.

Je opravdu výborná, lehká a k zimním dnům jako stvořená.

Výbornou chuť a krásný den
S pozdravem Monika