JÁTROVÁ PAŠTIKA VE VEPŘOVÉM BOKU

Není nad voňavou domácí paštiku s krajícem domácího čerstvě upečeného chleba.
U nás doma je oblíbena verze s vepřovým bokem, kterým paštiku obalujeme. 🙂 

 

Recept pro nás připravila: Marcela Lančová
https://www.instagram.com/marcela.lancova/

 


Ingredience:

0,9 kg vepřový bok
1,1 kg vepřová játra
30/40 g soli praganda
4 g mletého pepře
28 g hladká mouka
10 g smažené cibulky
0,8 g mletého zázvoru
0,65 g mleté skořice
0,65 g mletý muškátový oříšek
2 g cukru
2 vejce
200 g  anglické slaniny na vyložení formy

 

Postup: 

Bok a vepřová játra nakrájíme na menší kousky a vše pomeleme v mlýnkem na maso s jemným kotoučem.

 

 

Cibulku osmažíme dozlatova a spolu s ostatními ingrediencemi a kořením zamícháme do namleté směsi.

Formu vyložíme fólii a poklademe anglickou slaninou tak, aby přesahovala i přes formu. Naplníme připravenou směsí paštiky. 

 


Přesahující slaninou zavineme vrchní část formy, aby byla paštika zcela zabalená.

 

  Formu vložíme do vodní lázně a vaříme cca 2,5 h na 70°C.
Pak už jen necháme pořádně vychladnou a je hotovo.
Tato paštika má hrubší strukturu a dá se krájet na plátky podobně jako sekaná.

Přeji Vám dobrou chuť
Marcela

 

     


                                            

Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty
Kovový mlýnek na maso 5KSMMGA: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-kovovy-mlynek-na-maso-5ksmmga

 

Další recepty autorky naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/archiv/author/marcela-lancova