LEDOVÉ KOKOSKY S ČOKOLÁDOU

Také se Vám stává, že máte během dne chuť na něco malého, sladkého a zároveň zdravého? Tak tyhle kokosky můžete rozhodně mlsat bez výčitek! 🙂

Trochu jsem se inspirovala u Sarah Wilson a její knihy „Sladký život bez cukru“. Ve své knize totiž doporučuje na mlsání neslazený strouhaný nebo sušený kokos, kokosové vločky nebo kokosový olej.

Zkusila jsem tedy spojit všechny ingredience dohromady a vytvořila tyto ledové kokosky. Můžete si jich do zásoby udělat kolik chcete, a jakmile Vás přepadne chuť na nějakou dobrotu, jednoduše sáhnete do mrazáku a je to 🙂

IMG_8644


Ingredience (12 kousků)

200 g strouhaného kokosu

3 vrchovaté lžíce kokosového oleje

150-200 ml kokosového mléka

3 lžíce nepraženého kakaa

stévie (dle chuti)


 
Do food procesoru KitchenAid nasypejte strouhaný kokos, přidejte lžíci kokosového oleje a postupně vše začněte mixovat.
IMG_8606
IMG_8605
Během mixování přilévejte kokosové mléko a mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota.
IMG_8611
Kokosovou hmotu vtlačte do připravených silikonových formiček (např. na muffiny).
IMG_8616
V hrnci rozehřejte 2-3 lžíce kokosového oleje, přidejte kakao, stévii a vše pořádně promíchejte.
Rozpuštěnou čokoládu nalijte opatrně na vršek kokosové hmoty, formičky nechte ztuhnout v mrazáku a máte hotovo 🙂
IMG_8620
tit

 

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid food processor P2 5KFP1335 mandlová

e-shop: http://kitchenaid.cz



RECEPT K TISKU

LEDOVÉ KOKOSKY S ČOKOLÁDOU



Ingredience (12 kousků)

200 g strouhaného kokosu

3 vrchovaté lžíce kokosového oleje

150-200 ml kokosového mléka

3 lžíce nepraženého kakaa

stévie (dle chuti)


Do food procesoru KitchenAid nasypejte strouhaný kokos, přidejte lžíci kokosového oleje a postupně vše začněte mixovat. Během mixování přilévejte kokosové mléko a mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota. Kokosovou hmotu vtlačte do připravených silikonových formiček (např. na muffiny). V hrnci rozehřejte 2-3 lžíce kokosového oleje, přidejte kakao, stévii a vše pořádně promíchejte.
Rozpuštěnou čokoládu nalijte opatrně na vršek kokosové hmoty, formičky nechte ztuhnout v mrazáku a máte hotovo 🙂
tit