BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK S OŘECHY

Dnes už tak trochu vánočně… 🙂

Chtěla bych vám představit velmi jednoduché a přesto neskutečně dobré cukroví. Není moc kalorické a ze stolu zmizí vždycky jako první! 😀 Někteří z vás ho určitě znají a pro ostatní to může být inspirace a hlavně způsob, jak zatočit s bílky, když vám při pečení cukroví nebo vánočky zbudou.

SONY DSC



Ingredience:

4 bílky

100 g cukru moučka

100 g hladké mouky

100-150 g ořechů (vlašských, mandlí, lískových…dle chuti)


Ořechy si pomocí sekáčku nasekejte na menší kusy. Vymažte a vysypte si srnčí hřbet.

Zapněte troubu na 160 stupňů. Bílky našlehejte v kuchyňském robotu KitchenAid pomocí balonové metly do tuha, poté lehce vmíchejte cukr a mouku.

SONY DSC

Vmíchejte ořechy a vylijte směs do srnčího hřbetu. Trochu sklepněte nebo vyrovnejte stěrkou.

SONY DSC

Pečte asi 35-40 min. podle druhu trouby. Zkuste špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.

SONY DSC

Chlebíček vyklopte na mřížku a nechejte zchladnout. Zabalte o alobalu a nechejte odpočinout do druhého dne.

Druhý den zapněte troubu na 100 stupňů, chlebíček ostrým nebo vroubkovým nožem nakrájejte na tenké plátky, rozložte na plech a sušte do křupava. Trvá to asi 35-45 min.

SONY DSC

SONY DSC

Dobrou chuť! 🙂


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

Kitchenaid robot Artisan 4,8 l v odstínu „mandlová“




RECEPT K TISKU

BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK S OŘECHY


Ingredience:

4 bílky

100 g cukru moučka

100 g hladké mouky

100-150 g ořechů (vlašských, mandlí, lískových…dle chuti)


Ořechy si pomocí sekáčku nasekejte na menší kusy. Vymažte a vysypte si srnčí hřbet. Zapněte troubu na 160 stupňů. Bílky našlehejte v kuchyňském robotu KitchenAid balonovou metlou do tuha, poté lehce vmíchejte cukr a mouku. Postupně vmíchejte také ořechy a a hotovou směs vylijte do srnčího hřbetu. Trochu sklepněte nebo vyrovnejte stěrkou. Pečte asi 35-40 min. podle druhu trouby. Zkuste špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Chlebíček vyklopte na mřížku a nechejte zchladnout. Zabalte o alobalu a nechejte odpočinout do druhého dne. Druhý den zapněte troubu na 100 stupňů, chlebíček ostrým nebo vroubkovaným nožem nakrájejte na tenké plátky, rozložte na plech a sušte do křupava. Trvá to asi 35-45 min.

SONY DSC