KAKAOVÉ COOKIES Z KVÁSKU LIEVITO MADRE

Biscotti al cacao – nadýchané kakaové sušenky z domácího kvásku lievito madre.
Jedná se o pšeničný kvásek původem z Itálie, chudší na kyseliny, tzv. kváskovou mámu. Prý je to matka všech kvásků. Vyzkoušejte sladké kváskové těsto právě s touto „mámou.“. 🙂 

 

Recept pro nás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“

logo

https://www.utaliana.sk/

 

 

 

Ingredience (12ks):

150 g hladké mouky
100 g kvásku lievito madre
30 g kakao
60 g cukr
50 ml mléka
50 g máslo
1 vejce
1 vanilkový cukr
5 g sody bikarbona

 

 

Postup:

 

Ohřáté mléko spojíme s kváskem a necháme kvásek 10 minut probudit.
Do mísy robota dáme vyšlehat vejce s cukrem.
Do ušlehané směsi postupně přidáváme rozpuštěné máslo, mouku, vanilkový cukr, kakao a nakonec sodu.
Do umíchané směsi přidáme kvásek s mlékem a mícháme ještě 7 minut .

Z hotového těsta tvarujeme kuličky ve velikosti polévkové lžíce, které vložíme na plech s pečícím papírem a jemně je pomačkáme do tvaru placičky. 

 

 


Takto vyrobíme 12 kusů na plech, který zabalíme do fólie a necháme ještě 20 minut kynout.
Po vykynutí odstraníme z plechu fólii a dáme péct 20 minut na 180°C.

Necháme vychladnout a můžeme si pochutnat ke kávě či čaji na těchto nadýchaných kakaových koláčcích. 

 

Postupové video ZDE

Buon appetito!

 

 



Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty