PAVLOVA JAKO ROLÁDA

Taky vám zbývá z toho neustálého pečení buchet tolik bílků?
Pojďme je společně vrazit do téhle rolády. 🙂

 

 

Ingredience:

Na roládu:
200g bílků
300g jemného krupicového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžičky vinného octa

Na náplň:
3 smetany ke šlehání
ovoce podle chuti

 

 

Postup:

Bílky (pokojové teploty) začneme na velmi malé otáčky šlehat s cukrem a to až do rozpuštění cukru. Zkusíme mezi prsty, neměly by být cítit krystalky cukru.
Poté otáčky zvýšíme a vyšleháme pevný a lesklý sníh. Tento proces trvá 10-15 minut.
Nakonec vmícháme škrob a ocet.

Hmotu rovnoměrně a rychle rozetřeme na pečící papír na plech.
Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů na horkovzduch. Roládu vložíme do trouby a teplotu stáhneme na 160°C. Pečeme asi půl hodiny.

Po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Pak překlopíme na čistou utěrku, opatrně odstarníme pečící papír, natřeme ušlehanou smetanou a poklademe ovocem. Pomocí utěrky pak srolujeme.
Roládu dzdobíme na povrchu ovocem, jedlými květy nebo ušlehanou smetanou.

Základem úspěchu je správné našlehání a pak správné upečení. Roláda má být křupavá na povrchu a vevnitř pěnová.

 

 


Recept pro Vás vytvořila Petra Burianová vítězka soutěže „Peče celá země 2020“

Více receptů autorky s použitím přístroji KitchenAid naleznete zde:

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8 l