MÍŠA ŘEZY VE SKLENIČCE

Míša řezy je moučník, který u nás doma milujeme a k zvláštní příležitosti připravuji právě i tuto slavnostnější verzi do skleniček s lahodným čokoládovým krémem. 🙂 

 

 

 

 

Ingredience:

Kakaový plát (recept na 1 řez, upečeme 2 pláty)
4 vejce
80g cukru krupice
60g hladké mouky
30g kakaa
10g kukuřičného škrobu

Tvarohová náplň (do řezů dvojnásobná dávka)
300g tvarohu
200g mascarpone
100g smetany ke šlehání 33%
50g moučkového cukru

Čokoládový krém (do skleniček)
250g kvalitní čokolády
180g zakysané smetany

Ganache (na polití řezů)
200g 50% čokolády
200g horké smetany

 

Postup:

Kakaový plát
Bílky vyšleháme s polovinou cukru. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme do pěny a pak vše lehce a velmi opatrně spojíme se sypkými surovinami. Na papír na pečení natřeme rovnoměrný plát a pečeme rychle a prudce na 190°C asi 10 minut.

Tvarohová náplň
Všechny suroviny na tvarohovou náplň krátce prošleháme do jemného krému.

Čokoládový krém
Čokoládu opatrně rozpustíme do sametové konzistence a ručně do ní vmícháme zakysanou smetanu. Mícháme a event. chladíme nebo nad parou lehce nahřejeme do konzistence krému.

Ganache
Čokoládu přelejeme do horké smetany a vymícháme. Přelijte řezy.


Dokončení řezů

Pokud děláme řezy do skleniček, tak z plátů vykrájíme skleničkou kolečka a střídavě prokládáme s krémem.
Doporučuji kolečka prokapat ještě třeba griotkou nebo cukrovým sirupem, aby dezert pěkně provlhl. Nahoru stříkneme krém z čokolády a zakysané smetany.

V případě, že děláme řezy, pak potřebujete pláty dva. Vrstvíme plát, krém, plát, krém a nahoru polejeme ganache.
Obě varianty necháme dobře odležet v chladnu.

TIP: Oběma variantám sluší fialky nebo jiné jedlé květy. 🙂

Pečte teď, zhubneme pak ❤️
Vaše Petra

 



Recept pro Vás vytvořila Petra Burianová vítězka soutěže „Peče celá země 2020“

Více receptů autorky s použitím přístroji KitchenAid naleznete zde:

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8 l