PIZZA CHLÉB

Recept na rychlou teplou večeři.
Neváhejte obětovat poslední kvasnice, stojí to za to. 🙂

 

 

Ingredience:

Těsto:
300g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí (10g) nebo 1/2 kostky čerstvého droždí
200g vlažné vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru krupice
1/2 lžičky soli

Nátěrka:
1 zakysaná smetana
3 stroužky utřeného česneku
špetka soli
pepř

 

Postup:

V robotu nebo ručně si zaděláme na kynuté těsto z uvedených ingrediencí.
Vypracované těsto dáme pod folii a necháme asi půl hodiny vykynout v teple.
Po vykynutí těsto vyklopíme na pečící papír a rozválíme do kruhu.
Pizzu potřeme nátěrkou asi 3 cm od okraje. Poklademe tím, co už musí z lednice ven. Já použila čerstvý sýr a domácí nakládané kapie v oleji. Dobrá jsou rajčata, žampióny, pikantní klobáska. Zahneme okraje, posypeme pizzu kořením a přetáhneme i s papírem na obrácený plech. Necháme ještě 20 minut kynout.
Pečeme na 180°C (střední poloha, horní-dolní ohřev) asi 55 minut.

Přeji dobrou chuť! ❤️
Vaše Petra

 


Recept pro Vás vytvořila Petra Burianová vítězka soutěže „Peče celá země 2020“

Více receptů autorky s použitím přístroji KitchenAid naleznete zde:

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8 l