ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY

Pokud hledáte ověřený recept, vyzkoušejte chutné čokoládové řezy, které potěší nejen děti, ale i každou návštěvu.

 

 

 

Ingredience:

Korpus (rozměr plechu 25x38cm):

3 ks čerstvých vajec
125 g polohrubé mouky
40 g kvalitního kakaa (ne kakao typu Granko)
125 g cukru
1 čajová lžička prášku do pečiva
125 ml smetany ke šlehání

Krémová náplň
500 g mascarpone (musí být v pokojové teplotě)

200 ml smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
85 g medu

 

 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C (bez použití funkce horkovzduchu).
Ve větší míse smícháme vejce s cukrem.Přidáme smetanu a vyšleháme.

 


Ve vedlejší míse si smícháme suché ingredience – mouku, kakao a prášek do pečiva.
Celé to promícháme a postupně přidáme do směsi s vejci.

 

 

 

Připravíme si plech o podobných rozměrech, kam celou zpracovanou směs vylijeme.
Pár krát s plechem trochu bouchneme, aby se vzduchové bublinky v těstě dostaly ven. A dáme zhruba na 15 minut do předem přehřáté trouby.

 

 

Čokoládový korpus poté necháme vychladnout a rozkrojíme v polovině a připravíme si krémovou náplň.
V míse si rozšleháme mascarpone, které je při pokojové teplotě. Přidáme med a na malou rychlost přišleháme. Poté přisypeme prosátý moučkový cukr a smícháme.
Mezitím si ve vedlejší nádobě vyšleháme šlehačku ze smetany a pomocí stěrky (případně vařečky) opatrně smícháme s mascarponovou směsí.

 

 


Celou krémovou náplň poté rozetřeme na polovinu čokoládového korpusu a přikryjeme druhou polovinou korpusu.

Dáme minimálně na dvě hodiny do lednice ztuhnout, nejlépe však přes noc.

A je to 🙂