DVOUBAREVNÉ MANDLOVÉ MLÉKO

Pro vás, kteří si rádi pochutnáte na mandovém mléku nebo jej používáte do pokrmů například z důvodu alergie na laktózu přinášíme dva typy na rychlé domácí mandlové mléko.
Toto rostlinné mléko dodá tělu potřebné minerální látky jako hořčík, fosfor, vápník, draslík a zároveň podpoří vaši imunitu.

Použít můžete jak neloupané, tak i loupané mandle. Výsledkem budou 2 mléka, přičemž z loupaných mandlí bude mít mléko krásně mandlovou barvu, z neloupaných získá mléko nádech oříšku.  

 

 

 

Ingredience:

Bílé mandlové mléko

120 g loupaných mandlí
500 ml studené vody
špetka mořské soli

 

Hnědé mandlové mléko

120 g neloupanch mandlí
500 ml studené vody
špetka mořské soli

 

 

Postup:

 Postup je pro oba recepty stejný.
Vložte mandle do nádoby mixéru Artisan 5KSB4026 a při rychlosti 1 – 2 podrťte najemno.
Přidejte vodu a malé množství mořské soli, mixujte na rychlost 3 – 5 po dobu cca. 1 minuty do smetanové konzistence.
Pokud mandle nejprve opečete a necháte vychladnout, získá mléko ještě více chuti.
Nalejte do lahví a uložte v lednici, kde vydrží několik dní čerstvé.
Mléko je ideální pro výrobu koktejlů a smoothie, pro pečení a přípravu dezertů.


TIP: Vyzkoušet můžete také mléko z kešu ořechů, lískových oříšků nebo vlašských ořechů. 

Dobrou chuť 🙂 

 

 


Přístroj použitý v receptu:

KitchenAid Mixer Artisan 5KSB4026 zakoupíte zde:  https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb4026

Luboš Vymazal
Brněnská 444/37, 682 01 Vyškov

Pro všeobecné informace o dostupnosti zboží, servisu a v případě dalších technických dotazů využijte kontaktů zde:
Tel: 517 346 256, 602 751 818, 724 767 114
Email: info@kitchenaid.cz
E- shop:  https://www.kitchenaid.cz/