Perfektní a jednoduchý dezert pro každou příležitost vám přináší Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“.
Ingredience:
Základ:
200 g oblíbených keksů/sušenek
100 g másloKrém:
370 g krémový sýr philadelphia
370 g mascarpone
100 g práškový cukr
50 g strouhaný kokos
75 ml smetana 33%
100 g řecký jogurt
300 g nutela
Postup:
Sušenky rozmixujeme nebo postrouháme najemno, přidáme rozpuštěné máslo a vše promícháme.
Do připravené dortové formy o průměru 24 cm nasypeme promíchanou hmotu a udusáme lžící. Formu uložíme do lednice.
Připravíme si krém.
V robotu si umícháme společně philadelphia, mascarpone, jogurt a cukr. Asi po 2 minutách přidáme smetanu a asi 5minut šleháme na vyšší otáčky (pro robot Kitchenid na č.4).
Poté přidáme strouhaný kokos a mícháme další 3 minuty.
Hotový krém dáme na keksy do formy, urovnáme a dáme do lednice vychladit.
Mezi tím si ve vodní lázni jemně rozpustíme nutelu, kterou pak necháme 5 minut jemně zchladit. Tu pak nalejeme na korpus.
Dozdobíme kokosovými kuličkami Rafaelo a uložíme ztuhnout do lednice.
Pak už jen dortík vyjmeme z formy a servírujeme.
Pozn.: Místo nutely můžete použít čokoládu, ovocný rozvar, karamel apod.
Buon appetito!
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty