SKOŘICOVÍ ŠNECI

Recept na oblíbenou skořicovou laskominu je tu. Naučte se péct voňavé skořicové šneky.
Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna. 

.

 

Odkaz na video s postupem zde:
https://www.youtube.com/watch?v=r5jdefOrA0Y

 

 

 

Celková časová náročnost 2,40 hod (30 min umíchání těsta, náplně, 1h kynutí, 15 min. zamotání, 30 min. pečení, 5 min. umíchání polevy, chladnutí)

 

Ingredience:

Těsto:
mléko 250 ml
čerstvé droždí 25 g
máslo 75 g
cukr krystal 45 g
sůl 1/2 lžičky
hladká mouka 400 g

 

Náplň:
máslo 80 g
cukr krystal 45 g
mletá skořice 2 lžíce


Poleva:

mascarpone 125 g
polotučný tvaroh 125 g

 

 

Postup:
Zahřejte mléko, do mísy dejte mouku, sůl, cukr krystal a promíchejte.
Do směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí. Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut.
Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto pořádně, ideálně ručně, zpracujte. Přiklopte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut.

Mezitím připravte náplň.
Rozpusťte máslo, do kterého přidejte cukr, skořici a dejte ztuhnout do lednice.

Těsto vyválejte do obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zatočte.
Krájejte cca po 3 cm a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

Na dno trouby umístěte mísu s vodou, vytvoříte tím umělou parní troubu.
Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů.

Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou, na kterou jste smíchali mascarpone s tvarohem a cukrem.

 


Dobrou chuť!

 


Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty