DÝŇOVÉ BOCHÁNKY

Tento recept z naší FB soutěže na dýňové bochánky vám jistě přijde k chuti během celého roku a nejen při oslavě Halloweenu. 

 

„Vybrala jsem si č.7 – moje šťastné číslo a navíc ještě lepší téma DÝNĚ.
A tak jsem udělala dýňové pyré, dala ho do kynutého těsta a vznikly tyhle kynuté dýňové bochánky.“

 

Autorka receptu: Verča Penkalová
Facebook

 

 

 

 

 

Ingredience:
Půlka menší dýně
120 ml vlažného mléka
45 g másla
1 vejce
50 g třtinového cukru
Špetka soli
15 g čerstvého droždí
350 g hladké mouky

 

 

Postup:

Dýni vydlabeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme na půl hodiny do trouby na 175°C.
Po vytažení vidličkou zjistíme, jestli jde snadno rozmáčknout a uděláme pyré. Odvážíme si ho 130g.
Z dýně a ingrediencí uděláme těsto.
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, nalejeme mléko, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).

Pak přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné vychladlé) společně s pyré a uděláme těsto.
Necháme 1 hodinu kynout.

Poté si rozdělíme na 10-15 bochánků, uválíme do kuliček a pomocí provázku (neutahujeme) uděláme z bochánků dýně.
Necháme kynout dalších 40 minut.
Troubu si předehřejeme na 180°C a bochánky pečeme zhruba 20 minut.
Ještě horké je potřeme rozpuštěným máslem s medem a necháme vychladnout.

Dobrou chuť! 🙂