DÝŇOVÁ PANNACOTTA

Pannacotta je původem italský dezert, na který vám stačí pár surovin a rázem z nich vykouzlíte, navíc v kombinaci s dýní, nápaditý soutěžní recept. 

 

Autorka receptu: Markéta Šťastná
Facebook
Jidlo_a_tak_podobne

 

 


Ingredience:

500 ml smetany na šlehání
150 g dýňového pyré
3 lžíce cukru
3 plátky želatiny
1 lžíce pumpkin pie spice (směs skořice, zázvoru, muškátového oříšku, vanilky, hřebíčku a nového koření)
Šlehačka
oříšky v karamelu

 

 

Postup:

V kastrůlku zahříváme smetanu s cukrem, aby se rozpustil. Přidáme koření a dýňové pyré.
Přivedeme těsně před bod varu a odstavíme z ohně.
Želatinu ponoříme na chvíli do misky s vodou, necháme okapat a vmícháme do horké směsi.
Směs přecedíme přes jemné síto a vlijeme do servírovacích mističek.
Panna cottu necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet.
Servírujeme s kopečkem šlehačky a mandlemi v karamelu.

Dobrou chuť!