DOMÁCÍ PIZZA

Co si takhle doma ukuchtit svou vlastní domácí pizzu? 🙂 S pomocí tohoto receptu zvládnete vše, ovšem připravte si na přípravu dostatek času – pokud nic neodbydete, bude vaše pizza dokonalá! 🙂

15_klobasova_pizza

Ingredience na těsto (3 pizzy):

500 g prosáté hladké mouky

250 ml vlažné vody

30 ml olivového oleje

20 g čerstvého droždí

6 g cukru

3 g soli

1 ks rajčatových kousků v konzervě



Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid prosejte hladkou mouku a přidejte sůl.

01_jednotlive-ingredience

V malé misce smíchejte droždí s cukrem a vlažnou vodou. Tekutou směs pak spolu s olejem nalijte do sypké směsi a pomocí hnětacího háku vytvořte těsto.

03e_ok_tld_ka-empred_doughhook_001pcorr24

Těsto zpracovávejte cca 7 až 10 minut, do doby než bude těsto hladké. 

Na hotové těsto nalijte trochu olivového oleje, jemně rozetřete po povrchu a nechejte odpočívat v míse zakryté potravinářskou folií (cca 10 minut). 

05_po-hneteni

Poté vyjměte těsto z mísy a rozdělte jej na tři části.

06_rozdeleni

Z těch pak vytvořte menší boule (tzv. boulování). Opět přikryjte potravinářskou folií a nechejte na teplém místě odpočinout zhruba na hodinku. 

07_naboulovani

Po hodinovém kynutí těsto zdvojnásobí svůj objem.

08_po_vykynuti

Z takto vykynutých boulí pak vytvořte jednotlivé pizzy. Buď pomocí rukou nebo pomocí kuchyňského válečku. Pokud máte rádi tenkou pizzu, kuchyňským válečkem docílíte skutečné tenkosti.

09_priprava-testa

10_priprava_testa

Základ na pizzu máte hotov a nyní přichází druhá fáze 🙂 Rajčata rozmixujte, čímž vytvořte základní rajčatový základ. Záměrně v receptu neuvádím konkrétní ingredience na náplň pizzy, protože každý si na pizzu může dát přesně to, co má rád.

11_rajcatovy_zaklad

Na rajčatový základ můžete dát šunku, sýry, klobásky, trvanlivé salámy, cibuli, česnek apod.

12_priprava_pizzy

13_sunkova_pizza

Fantazii se meze nekladou! 🙂

Vložte do trouby předehřáté na teplotu 250°C a pečte asi deset minut.

15_klobasova_pizza 14_pizza_s_mozzarellou

16_pizzy

Dobrou chuť! 🙂


            Recept pro vás vytvořil Jarda Poustecký, kterého můžete sledovat na blogu http://daddycook.cz/ nebo na Streamu zde: https://www.stream.cz/porady/daddy-cook

Více receptů autora s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde:  http://blog.kitchenaid.cz/?author=6

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l

KitchenAid skleněná mísa (4,83l)