DOMÁCÍ PIZZA

Co si takhle doma ukuchtit svou vlastní domácí pizzu? 🙂 S pomocí tohoto receptu zvládnete vše, ovšem připravte si na přípravu dostatek času – pokud nic neodbydete, bude vaše pizza dokonalá! 🙂

15_klobasova_pizza

Ingredience na těsto (3 pizzy):

500 g prosáté hladké mouky

250 ml vlažné vody

30 ml olivového oleje

20 g čerstvého droždí

6 g cukru

3 g soli

1 ks rajčatových kousků v konzervě



Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid prosejte hladkou mouku a přidejte sůl.

01_jednotlive-ingredience

V malé misce smíchejte droždí s cukrem a vlažnou vodou. Tekutou směs pak spolu s olejem nalijte do sypké směsi a pomocí hnětacího háku vytvořte těsto.

03e_ok_tld_ka-empred_doughhook_001pcorr24

Těsto zpracovávejte cca 7 až 10 minut, do doby než bude těsto hladké. 

Na hotové těsto nalijte trochu olivového oleje, jemně rozetřete po povrchu a nechejte odpočívat v míse zakryté potravinářskou folií (cca 10 minut). 

05_po-hneteni

Poté vyjměte těsto z mísy a rozdělte jej na tři části.

06_rozdeleni

Z těch pak vytvořte menší boule (tzv. boulování). Opět přikryjte potravinářskou folií a nechejte na teplém místě odpočinout zhruba na hodinku. 

07_naboulovani

Po hodinovém kynutí těsto zdvojnásobí svůj objem.

08_po_vykynuti

Z takto vykynutých boulí pak vytvořte jednotlivé pizzy. Buď pomocí rukou nebo pomocí kuchyňského válečku. Pokud máte rádi tenkou pizzu, kuchyňským válečkem docílíte skutečné tenkosti.

09_priprava-testa

10_priprava_testa

Základ na pizzu máte hotov a nyní přichází druhá fáze 🙂 Rajčata rozmixujte, čímž vytvořte základní rajčatový základ. Záměrně v receptu neuvádím konkrétní ingredience na náplň pizzy, protože každý si na pizzu může dát přesně to, co má rád.

11_rajcatovy_zaklad

Na rajčatový základ můžete dát šunku, sýry, klobásky, trvanlivé salámy, cibuli, česnek apod.

12_priprava_pizzy

13_sunkova_pizza

Fantazii se meze nekladou! 🙂

Vložte do trouby předehřáté na teplotu 250°C a pečte asi deset minut.

15_klobasova_pizza 14_pizza_s_mozzarellou

16_pizzy

Dobrou chuť! 🙂


            Recept pro vás vytvořil Jarda Poustecký, kterého můžete sledovat na blogu http://daddycook.cz/ nebo na Streamu zde: https://www.stream.cz/porady/daddy-cook

Více receptů autora s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde:  http://blog.kitchenaid.cz/?author=6

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l

KitchenAid skleněná mísa (4,83l)



RECEPT K TISKU

DOMÁCÍ PIZZA



Ingredience na těsto (3 pizzy):

500 g prosáté hladké mouky

250 ml vlažné vody

30 ml olivového oleje

20 g čerstvého droždí

6 g cukru

3 g soli

1 ks rajčatových kousků v konzervě


Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid prosejte hladkou mouku a přidejte sůl. V malé misce smíchejte droždí s cukrem a vlažnou vodou. Tekutou směs pak spolu s olejem nalijte do sypké směsi a pomocí hnětacího háku vytvořte těsto. Těsto zpracovávejte cca 7 až 10 minut, do doby než bude těsto hladké. Na hotové těsto nalijte trochu olivového oleje, jemně rozetřete po povrchu a nechejte odpočívat v míse zakryté potravinářskou folií (cca 10 minut).  Poté vyjměte těsto z mísy a rozdělte jej na tři části. Z těch pak vytvořte menší boule (tzv. boulování). Opět přikryjte potravinářskou folií a nechejte na teplém místě odpočinout zhruba na hodinku. Po hodinovém kynutí těsto zdvojnásobí svůj objem. Z takto vykynutých boulí pak vytvořte jednotlivé pizzy. Buď pomocí rukou nebo pomocí kuchyňského válečku. Pokud máte rádi tenkou pizzu, kuchyňským válečkem docílíte skutečné tenkosti. Základ na pizzu máte hotov a nyní přichází druhá fáze – ochucování 🙂 Rajčata rozmixujte, čímž vytvořte základní rajčatový základ. Záměrně zde neuvádím konkrétní ingredience na náplň pizzy, protože každý si na pizzu může dát přesně to, co má rád. Na rajčatový základ můžete dát šunku, sýry, klobásky, trvanlivé salámy, cibuli, česnek apod. Fantazii se meze nekladou! 🙂 Vložte do trouby předehřáté na teplotu 250°C a pečte asi deset minut.

15_klobasova_pizza