STRAŠIDELNÁ PAVLOVA

Pavlova jako strašidýlko? Proč ne, i tak je možné tento dezert pojmout, když jste si v naší Halloweenské soutěži zvolili tajemnou truhlu č.2 a v ní se skrýval tento úkol.
Paní Jiřina se jej zhostila po svém a vznikla tato Pavlova.

 

 

„Vybrala jsem si č.2  a vymyslela jsem si strašidelnou Pavlovu.“

 

⇒⇒  Autor receptu: Jiřina Kubová ⇐⇐

 

 

 

Ingredience:

120 g bílků, pokojové teploty (asi 4 bílky)
200 g krupicového cukru
1 lžička octa
1/2 lžíce kukuřičného škrobu
cukrářská barva (použila jsem Wilton odstín Black)
300-350 ml smetany ke šlehání (část smetany můžete nahradit mascarpone)
džem (nejlépe domácí, třeba jahoda, lesní plody)
mražené maliny
cukrářské ozdoby oči
cukrářská fixa černá

 

Postup:

Vyšlehejte bílky s cukrem tak, aby nebyly patrné krystalky cukru.
Stěrkou vmíchejte ocet a škrob, dobře promíchejte.
Polovinu si přendejte do sáčku se špičkou a nastříkejte na plech s papírem do tvaru malých strašidel.
Druhou půlku zabarvěte cukrářským barvivem a vytvarujte na pečícím papíru do kruhu o průměru cca 18cm.

Dortíky dejte péct do vyhřáté trouby na zhruba 2 hodiny.
Na konci troubu vypněte a nechte v ní pusinky zcela vychladnout.

 

Dokončení:

Malým pavlovkám dokreslete oči a pusu.
Smetanu vyšlehejte a naneste na velký korpus.
Dále přidejte džem, strašidla a po bocích dolepte očka a dozdobte mraženými malinami.

Dobrou chuť! 🙂