VÁNOČNÍ ZÁZVOROVÉ PERNÍČKY

Vánoce se nám blíží a při pečení perníčků si doma vytvoříme tu správnou vánoční atmosféru.
Vyzkoušejte recept přímo od mistrů cukrářů z USA.

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

Perník:

360 g polohrubé mouky
225 g másla
300 g třtinového cukru
1 vejce
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL strouhaného muškátového oříšku
1 ČL mletého hřebíčku
1 ČL mleté ​​skořice
1 ČL mletého zázvoru
1/2  ČL soli

 

Poleva:

225 g moučkového cukru
80 g bílků (asi ze 2 vajec)
1 lžička citronové šťávy


Postup:

Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a sůl.
Jakmile se ingredience spojí, přisypeme prosetou mouku, prášek do pečiva, koření a vypracujeme hladké těsto.
Hotové těsto položíme na potravinářskou fólii, přeložíme tak, aby bylo těsto zakryté a vyválíme jej přes ni válečkem na tloušťku cca 0,5 cm, zavineme do válečku a vložíme na 20 minut do ledničky.
Z vyhlazeného těsta vykrájíme perníčky a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme 10-12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Perníčky budou hotové, jakmile budou na povrchu suché, ale při tom zůstanou měkké na dotyk.
Hotové perníčky nechejte chladnout na mřížce.

Mezi tím si připravíme polevu  – vyšleháme bílky do pěny.
Poté přidáme citronovou šťávu a postupně přisypáváme  moučkový cukr, dokud nedosáhneme požadované konzistence.

Vychladlé perníčky ozdobíme dle své fantazie.

Dobrou chuť 🙂

 

 



Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty