MAXI MAKRONKY

Maxi makronky jsou pokročilá verze neodolatelných makronek.
Proč? Protože je jich jednoduše víc a makronek se přeci nedá nabažit. Jejich výroba je však časově docela náročná, vyhraďte si zhruba 2 hodiny.
Jak na to vám ve video receptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna. 
.

Odkaz na video s postupem zde:
https://www.youtube.com/watch?v=r5jdefOrA0Y

 

 

 

Ingredience:

Makronky těsto:

450 g cukr krupice 
450 g mandlová mouka 
2 x 163 g bílek 
112 g voda 
gelová barva

Vanilkový krém: 
200 g bílek 
200 g cukr krupice 
425 g  máslo
vanilka

Malinový gel:
700 g  maliny
300 g voda
200 g cukr krystal
15 g  NH pektin
kyselina citronová

 

 

Postup:

Makronkové těsto:
Do hrnce dáme vodu a cukr krupice. Vaříme do teploty 118°C, poté nalijeme do částečně vyšlehané druhé poloviny bílku. Směs šleháme do bílé tuhé pěny.
Mezitím si v další míse smícháme 2. polovinu bílku, mandlovou mouku a moučkový cukr.
Do těsta postupně opatrně zapracováváme ušlehanou pěnu. Správnou konzistenci (těsto má podobu tekoucí lávy) a nadávkujeme na pečicí papír.
Vyklepeme plech, aby v těstu nevznikaly bublinky. Pečeme cca 27 minut na 130°C. 

 

Malinový gel:
Malinový gel vytvoříme snadno. Maliny s vodou dáme vařit do 40°C, poté přidáme cukr smíchaný s NH pektinem. Dodáme kyselinu citronovou a vše provaříme.
Rozvařenou hmotu rozmixujeme a necháme zchladnout.

 

Vanilkový krém:
Zahřejeme bílky s cukrem do max. 70°C a šleháme.
Do vyšlehané pěny postupně zašleháme máslo a vanilku.

Upečené makronky ozdobíme krémem, malinovým gelem a čerstvým ovocem.

 

Dobrou chuť!

 


Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty