DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER

Čerstvě upečený domácí chléb… co může být lepšího? 🙂

No přece čerstvě upečený domácí chléb s domácí paštikou! 🙂 Té domácí se totiž skutečně nic nevyrovná, tím spíše, když víte, že obsahuje opravdu jen játra. Recept na domácí paštiku, o který se s vámi dnes podělím, je opravdu jednoduchý a rychlý – je to otázka pouhé čtvrthodinky.

 

SONY DSC

 

Ingredience:

350 g očištěných kuřecích jater

250 g změklého másla

1 cibule nakrájenou nadrobno

lžička tymiánu

2 lžíce bílého vína

2 lžíce smetany

kuličky barevného pepře, sůl


Do pánve dejte lžíci másla, rozehřejte a zprudka játra orestujte (asi dvě až tři minuty, až začnou hnědnout).

Přidejte cibulku a restujte dál dozlatova.

SONY DSC

Přidejte tymián a sůl, a dvě lžíce bílého vína.

Tekutinu nechejte téměř vyvařit a poté přilijte dvě lžíce smetany. Lehce provařte a odstavte z plotny.

SONY DSC

Do sekáčku KitchenAid vložte hotovou směs s játry a mixujte.

SONY DSC

Postupně přidejte zbytek másla a znovu mixujte, až je hmota hladká.

SONY DSC

SONY DSC 

 

Osolte, nalijte do keramických ramequins KitchenAid a nechejte v lednici ztuhnout.

SONY DSC

Ozdobte kuličkami barevného pepře.

SONY DSC

Dobrou chuť 🙂

 pozn. Inspirovala jsem se původním receptem z kuchařky: „Snídaně u Florentýny“


 

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

Keramický set ramequins 4 ks „královská červená“

Kitchenaid sekáček P2 KFC3515 mandlová


RECEPT K TISKU

DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER



Ingredience:

350 g očištěných kuřecích jater

250 g změklého másla

1 cibule nakrájenou nadrobno

lžička tymiánu

2 lžíce bílého vína

2 lžíce smetany

kuličky barevného pepře, sůl


Do pánve dejte lžíci másla, rozehřejte a zprudka orestujte játra (asi dvě až tři minuty, až začnou hnědnout). Přidejte cibulku a restujte dál dozlatova. Přidejte tymián a sůl, a dvě lžíce bílého vína. Tekutinu nechejte téměř vyvařit a poté přilijte dvě lžíce smetany. Lehce provařte a odstavte z plotny. Do sekáčku KitchenAid vložte hotovou směs s játry a mixujte. Postupně přidejte zbytek másla a znovu mixujte, až je hmota hladká. Osolte, nalijeme do keramických ramequins KitchenAid a nechejte v lednici ztuhnout. Ozdobte kuličkami barevného pepře.

SONY DSC