PERNÍČKOVÉ SUŠENKY

Perníčkové sušenky s použitím razítka, jsou pro tento rok u nás „nej“. Razítek je nepřeberné množství a je jen na Vás jaké si vyberete.

Sušenky jsou navíc nejen vzhledově krásné, ale také příjemně kořeněné a voňavé – dokonale vám tedy provoní byt tou správnou vánoční vůní 🙂

IMG_7129 


Ingredience:

350 g polohrubé mouky

80 – 150 g moučkového cukru (dle Vaší chuti)

130 g změklého másla

2 menší vejce

2 lžíce kakaa

2 lžíce perníkového koření


Všechny ingredience smíchejte v míse kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí plochého šlehače se silikonovou stěrkou vypracujte v hladké těsto.

IMG_7168

IMG_7169

To pak nechejte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici. 

Mezitím si připravte fólii, váleček, razítko, trochu hladké mouky a pečící plechy vystlané papírem na pečení. 

IMG_7170

Mezi dvě fólie vložte část těsta a vyválejte těsto na tloušťku 3-4 mm, zlehka pomoučněte povrch a pomocí razítka vykrajujte požadované tvary.

Jakmile vykrojenými perníčky naplníte celý plech, vložte jej do ledničky asi na 15 min chladit (tím si zčásti zaručíte, že se vám razítko vytlačené v těstě během pečení neztratí).

Během chlazení vykrajujte další sušenky.

IMG_7109

Po vychlazení vložte plech do trouby vyhřáté na teplotu 150-160 stupňů, a pečte přibližně na 11-15 min.

Sušenky nechejte vychladnout na mřížce a skladujte v plechové dóze.

IMG_7161

IMG_7159

IMG_7130

Dobrou chuť! 🙂



Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „šeříková“



RECEPT K TISKU

PERNÍČKOVÉ SUŠENKY



Ingredience:

350 g polohrubé mouky

80 – 150 g moučkového cukru (dle Vaší chuti)

130 g změklého másla

2 menší vejce

2 lžíce kakaa

2 lžíce perníkového koření


Všechny ingredience smíchejte v míse kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí plochého šlehače vypracujte v hladké těsto. To pak nechejte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.  Mezitím si připravte fólii, váleček, razítko, trochu hladké mouky a pečící plechy vystlané papírem na pečení.  Mezi dvě fólie vložte část těsta a vyválejte těsto na tloušťku 3-4 mm, zlehka pomoučněte povrch a pomocí razítka vykrajujte požadované tvary. Jakmile vykrojenými perníčky naplníte celý plech, vložte jej do ledničky asi na 15 min chladit (tím si zčásti zaručíte, že se vám razítko vytlačené v těstě během pečení neztratí). Během chlazení vykrajujte další sušenky. Po vychlazení vložte plech do trouby vyhřáté na teplotu 150-160 stupňů, a pečte přibližně na 11-15 min. Sušenky nechejte vychladnout na mřížce a skladujte v plechové dóze.

IMG_7130