Receptů na perníčky je samozřejmě velká spousta a každý má ten svůj nej…
Já jsem na svůj „nej“ přišla vlastně úplnou náhodou, když jsem zaměnila klasickou hladkou mouku za mouku špaldovou…a i dcera tehdy prohlásila, že jsou to ty nejlepší perníčky, co jsme kdy měli. 🙂
Množství je přibližně na dva plechy perníčků, ale můžete násobit dle potřeby.
Ingredience:
250 g špaldové mouky
90 g cukru moučka
60 g másla
60 g medu
1 velké nebo dvě menší vejce
½ lžičky sody
¼ sáčku prášku do pečiva
perníkové koření
kakao (nemusí být, dávám trošku kvůli barvě)
Postup:
Suroviny nejprve nechejte ohřát na pokojovou teplotu.
Poté je všechny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid, nasaďte stromečkovou metlu a nechejte vypracovat hladké těsto.
Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte odpočívat v lednici, ideálně do druhého dne.
Druhý den rozehřejte troubu na 160-170 stupňů.
Těsto nechejte trochu povolit a na pomoučněné pracovní ploše vyválejte placku o šířce 4mm.
Vykrajujte tvary, které pak přeneste na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte asi 12-15 minut, až jsou perníčky zlatavé a začnou vonět. 🙂
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.
Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3
Produkty použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty
E-shop: http://kitchenaid.cz