CELOZRNNÉ BULKY S KONOPNÝM SEMÍNKEM

Domácí pečivo peču velmi často a ráda, a protože kromě čerstvého domácího pečiva milujeme také různá semínka, ráda experimentuji a do těsta přidávám semínka všeho druhu, a všude kam se dá 🙂

IMG_6892

 


Ingredience:

250 g celozrnné mouky

150 g polohrubé mouky

100 g hladké mouky

250 g vlažné vody

60 g oleje

½ kostky droždí (20g)

5 g soli

1 vrchovatá lžíce konopného semínka

 dále:

vlažná voda na potření

bílý sezam na posyp

 


Nejdříve si vytvořte kvásek z vlažné vody (max. 30ml), droždí, 3 lžic hladké mouky. Vše vypracujte v řídké těstíčko a nechejte vzejít.

Poté přidejte zbytek surovin, trochu vlažné vody a v míse kuchyňského robotu KitchenAid nechejte uhnětat tužší těsto (asi 10 min).

IMG_8774

Těsto nechejte asi hodinku kynout až zdvojnásobí svůj objem. Poté rozdělte na 10 bochánků, ze kterých vytvořte bulky.

Rozložte na plechy vystlané pečícím papírem a nechejte ještě přibližně 30 min dokynout.

IMG_6894

Troubu si předehřejte na 230 stupňů (po vložení plechu snižte!), a na dno trouby položte kastrůlek s vodou.

Bulky nařízněte do kříže, potřete vlažnou vodu a posypejte sezamem.

Pečte při 180 stupních přibližně 15-20 min.

Po upečení přesuňte na mřížku a nechejte vychladnout.

IMG_6900


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „šeříková“