CELOZRNNÉ BULKY S KONOPNÝM SEMÍNKEM

Domácí pečivo peču velmi často a ráda, a protože kromě čerstvého domácího pečiva milujeme také různá semínka, ráda experimentuji a do těsta přidávám semínka všeho druhu, a všude kam se dá 🙂

IMG_6892

 


Ingredience:

250 g celozrnné mouky

150 g polohrubé mouky

100 g hladké mouky

250 g vlažné vody

60 g oleje

½ kostky droždí (20g)

5 g soli

1 vrchovatá lžíce konopného semínka

 dále:

vlažná voda na potření

bílý sezam na posyp

 


Nejdříve si vytvořte kvásek z vlažné vody (max. 30ml), droždí, 3 lžic hladké mouky. Vše vypracujte v řídké těstíčko a nechejte vzejít.

Poté přidejte zbytek surovin, trochu vlažné vody a v míse kuchyňského robotu KitchenAid nechejte uhnětat tužší těsto (asi 10 min).

IMG_8774

Těsto nechejte asi hodinku kynout až zdvojnásobí svůj objem. Poté rozdělte na 10 bochánků, ze kterých vytvořte bulky.

Rozložte na plechy vystlané pečícím papírem a nechejte ještě přibližně 30 min dokynout.

IMG_6894

Troubu si předehřejte na 230 stupňů (po vložení plechu snižte!), a na dno trouby položte kastrůlek s vodou.

Bulky nařízněte do kříže, potřete vlažnou vodu a posypejte sezamem.

Pečte při 180 stupních přibližně 15-20 min.

Po upečení přesuňte na mřížku a nechejte vychladnout.

IMG_6900


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „šeříková“



RECEPT K TISKU

CELOZRNNÉ BULKY S KONOPNÝM SEMÍNKEM


Ingredience:

250 g celozrnné mouky

150 g polohrubé mouky

100 g hladké mouky

250 g vlažné vody

60 g oleje

½ kostky droždí (20g)

5 g soli

1 vrchovatá lžíce konopného semínka

 dále:

vlažná voda na potření

bílý sezam na posyp

 


Nejdříve si vytvořte kvásek z vlažné vody (max. 30ml), droždí, 3 lžic hladké mouky. Vše vypracujte v řídké těstíčko a nechejte vzejít. Přidejte zbytek surovin, trochu vlažné vody a v míse kuchyňského robotu KitchenAid nechejte uhnětat tužší těsto (asi 10 min). Těsto nechejte asi hodinku kynout až zdvojnásobí svůj objem. Poté rozdělte na 10 bochánků, ze kterých vytvořte bulky. Rozložte na plechy vystlané pečícím papírem a nechejte ještě přibližně 30 min dokynout. Troubu si předehřejte na 230 stupňů (po vložení plechu snižte!), a na dno trouby položte kastrůlek s vodou. Bulky nařízněte do kříže, potřete vlažnou vodu a posypejte sezamem. Pečte při 180 stupních přibližně 15-20 min. Po upečení přesuňte na mřížku a nechejte vychladnout.

IMG_6892