Skvělou zdravou variantou oblíbeného hovězího tataráku je ten z červené řepy.
Díky bohatá na mononenasycené tuky, které hrají důležitou roli v ochraně před kardiovaskulárními chorobami a snižují hladinu cholesterolu v krvi.
Zároveň doplníte také mnoho vitamínu C a vlákniny.
Ingredience:
400 g vařené červené řepy
125 g čerstvého kozího sýra
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce lískových ořechů bez slupky
2 hrsti řeřichyMarináda:
4 olivové olej
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička medu
1 stroužek česneku drcený
1 lžíce nadrobno nasekaného tymiánu
1 lžíce nadrobno nasekané majoránky
sůl
mletý černý pepř
Postup:
Červenou řepu nastrouháme najemno nebo posekáme ve food processoru.
V misce smícháme všechny ingredience na marinádu.
Přidáme červenou řepu, promícháme a necháme 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Kozí sýr a zakysanou smetanu umixujeme dohladka. Podle chuti okořeníme.
Na suché pánvi opražíme lískové ořechy a poté je nahrubo nasekáme.
Tatarák urovnáme na talíř, lžící přidáme smetanu z kozího sýra a dozdobíme opečenými lískovými oříšky a řeřichou.
Jako přílohu můžeme podávat s topinkou potřenou česnekem nebo opečeným toustem.
Dobrou chuť! 🙂
Přístroje použité v receptu:
KitchenAid mixér 5KSB4026: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb4026

Luboš Vymazal
Brněnská 444/37, 682 01 Vyškov
Pro všeobecné informace o dostupnosti zboží, servisu a v případě dalších technických dotazů využijte kontaktů zde:
Tel: 517 346 256, 602 751 818, 724 767 114
Email: info@kitchenaid.cz
E- shop: https://www.kitchenaid.cz/