LEDOVÉ MANGO S TAPIOKOU

Tímto nevšedním chladivým dezertem do letních dní ohromíte děti i dospělé.
Připravíte ho snadno,
zdravě, bez chemie a za pomoci nového přídavného příslušenstvím na robot KitchenAid.
Nástavec pomůže se strouháním zmrazených tekutin, čerstvých ovocných šťáv či smetany na lehoučkou tříšť. Nápadům a kreativitě se meze nekladou.  

 

 

 

 

Ingredience:

4 vodní puky (nádobky na led jsou součástí nástavce)
613 g oloupaného a nakrájeného zralého manga + 88 g na ozdobu (asi 3 zralá manga)
590 ml vody
 185 g bílého cukru
 šťáva z 1 citronu
 špetka soli


Na tapiokový kokosový krém:
82 g tapiokových perliček
750 ml vody
125 ml kokosového mléka
62 g cukru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli

Na ozdobu:
nakrájené mango
pomelo nebo grep

4 snítky máty

 

 

Postup:

Naplňte 4 formy na led až po rysku čistou vodou a zmrazte na 12 až 24 hodin.

 

 

 

Mango poleva:

V malém hrnci smíchejte 525 g nakrájeného manga, 590 ml vody, 185 g cukru, šťávu z 1 citronu a špetku soli.
Přiveďte k varu a ztlumte na středně nízkou, aby se vařilo asi 15 minut, nebo dokud mango nezměkne.
Vzniklé pyré rozmixujte dohladka, přeceďte a dejte vychladit.

 

Tapiokový pudink:

Můžete si ho připravit den předem, ale pak pudink do druhého dne zhoustne. Pokud máte rádi hedvábnější pudink, připravte si ho ve stejný den, kdy se podává.
Do malého hrnce přidejte 750
ml vody a malé tapiokové perličky. Přiveďte k varu za občasného míchání na vysoké teplotě a poté oheň vypněte. Zakryjte pokličkou a za občasného míchání nechte 15 minut odležet, dokud nejsou tapiokové perly průhledné.
Jakmile jsou perly průsvitné, sceďte je v sítku, opláchněte pod tekoucí studenou vodou  a dejte do misky.

V malém hrnci na mírném ohni svařte kokosové mléko s 62 g cukru, vanilkou a solí, dokud se cukr nerozpustí.
Sundejte z ohně, do krému naškrábejte tapiokové perly a dejte vychladit do lednice.

 

Dokončení:

Tapiokový pudink rozdělte do 4 servírovacích misek.
Připravený led vložte do nástavce a ledovou tříšť naneste na kokosové perličky.
Polejte vychlazenou mangovou polevou, dokud neuvidíte, že barva dosáhne kokosového krému.
Dozdobte vychlazeným nakrájeným mangem, pomelem nebo grepem a snítkou máty.

 

Dobrou chuť!

 


Přístroje použité v receptu:

KitchenAid robot 5KSM175: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb4026
Nástavec na ledovou tříšť 5KSMSIA: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-nastavec-na-vyrobu-ledove-triste-5ksmsia

5ksm150-c-l-m

Luboš Vymazal
Brněnská 444/37, 682 01 Vyškov

Pro všeobecné informace o dostupnosti zboží, servisu a v případě dalších technických dotazů využijte kontaktů zde:

Tel: 517 346 256, 602 751 818, 724 767 114
Email: info@kitchenaid.cz
E- shop:  https://www.kitchenaid.cz/