VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Je spousta receptů na vanilkové rohlíčky, které se tradují po generace. Ten můj je od mé prababičky a je zvláštní tím, že v něm není vejce. Jen máslo, cukr, mouka a vlašské ořechy.

Jsou voňavé, křehké a rozplývají se na  jazyku…

SONY DSC



 

Ingredience:

360 g hladké mouky

250 g másla

60 g moučkového cukru

100 g vlašských ořechů


 

Máslo nechejte povolit při pokojové teplotě a předem si nasekejte na jemno ořechy – já používám k tomuto účelu sekáček KitchenAid a je to opravdu za pár sekund 🙂

SONY DSC

SONY DSC

 

Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte obě mouky, cukr, povolené máslo a ořechy.

Stromečkovou metlou na nejnižší stupeň vytvořte drobenku, kterou pak dopracujte rukama.

SONY DSC

Já jsem začala používat robot i na tyto vyloženě „ruční“ těsta, nechám ho udělat drobenku a tu pak už jen jednoduše zpracuju. 🙂

SONY DSC

 

Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte odpočinout v lednici.

Druhý den zapněte troubu na 160 stupňů a nechejte těsto povolit při pokojové teplotě.

SONY DSC

Z části těsta ručně zpracujte a následně vyválejte váleček, který nakrájejte na stejně velké, asi 8 g kousky.

Z těch pak tvořte rohlíčky, které postupně rozložte na plech s pečícím papírem. Postupujte po částech, až spotřebujete všechno těsto.

SONY DSC

Pečte na 180 stupňů asi 12 min. a hlídejte, kdy rohlíčky začnou vonět a budou mít růžové konce.

SONY DSC

 Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru, do kterého jste přidali vanilku (nebo vanilkový cukr)

SONY DSC

SONY DSC


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

Kitchenaid robot Artisan 4,8 l v odstínu „mandlová“

Kitchenaid sekáček P2 KFC3515 v odstínu mandlová

KitchenAid keramický set ramekiny (4ks) – v odstínu červená


 

RECEPT K TISKU

VANILKOVÉ ROHLÍČKY



Ingredience:

360 g hladké mouky

250 g másla

60 g moučkového cukru

100 g vlašských ořechů


 

Máslo nechejte povolit při pokojové teplotě a předem si nasekejte na jemno ořechy – já používám k tomuto účelu sekáček KitchenAid a je to opravdu za pár sekund 🙂 Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte obě mouky, cukr, povolené máslo a ořechy. Stromečkovou metlou na nejnižší stupeň vytvořte drobenku, kterou pak dopracujte rukama. Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte odpočinout v lednici. Druhý den zapněte troubu na 160 stupňů a nechejte těsto povolit při pokojové teplotě. Z části těsta ručně zpracujte a následně vyválejte váleček, který nakrájejte na stejně velké, asi 8 g kousky. Z těch pak tvořte rohlíčky, které postupně rozložte na plech s pečícím papírem. Postupujte po částech, až spotřebujete všechno těsto. Pečte na 180 stupňů asi 12 min. a hlídejte, kdy rohlíčky začnou vonět a budou mít růžové konce. Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru, do kterého jste přidali vanilku (nebo vanilkový cukr)

SONY DSC

  • Markéta Zelenková

    Já bych se chtěla zeptet, jestli se tam dává vanilkový cukr, nebo vanilka, nebo kam se ta vanilka dává, když jsou to vanilkové rohlíčky?