DOMÁCÍ PEČENÝ ČAJ

Domácí „pečený“ ovocný čaj je lahůdka. Vyzkoušejte a nebudete pít celou zimu nic jiného 🙂

Poměr ovoce si zvolte dle libosti – já jsem pro tuto dávku použila: jablka, hrušky, pomeranč a rozinky. Pomeranč by měl být ideálně jen jeden (můžete také místo pomeranče použít pomerančovou kůru).

 10273670_10204052257386330_8838505485694069353_n


Ingredience:

3 kg libovolného ovoce (např. jablka, hrušky, pomeranč, rozinky)

1 rulička skořice

3 badyány

5 ks hřebíčků

5 cm kousek zázvoru


Větší ovoce pokrájejte na kostky, jablka před krájením zbavte jádřinců (můžete je i oloupat). 

Všechno ovoce pak rozprostřete do zapékací keramické mísy KitchenAid a promíchejte.

IMG_7186

IMG_7187

Přidejte cukr v množství dle sladkosti ovoce. 

Já osobně přidávám minimum cukru, protože využívám přirozené sladkosti ovoce, ale běžné je na 3 kg ovoce dát 0,5 – 1 kg cukru.

IMG_7189

Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte přibližně 30 min. Po 15 minutách promíchejte.

10273670_10204052257386330_8838505485694069353_n

Ještě horké plňte do skladovacích skleniček a zakápněte rumem. 

IMG_7197

Servírování: do hrnku o obsahu 250 ml dejte 3 lžíce pečeného čaje a zalijte horkou vodou. 

Dobrou chuť 🙂


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Zapékací keramické mísy KitchenAid zakoupíte zde: http://kitchenaid.cz/133-keramika


RECEPT K TISKU

DOMÁCÍ PEČENÝ ČAJ



Ingredience:

3 kg libovolného ovoce (např. jablka, hrušky, pomeranč, rozinky)

1 vrulička skořice

3 badyány

5 ks hřebíčků

5 cm kousek zázvoru


Větší ovoce pokrájejte na kostky, jablka před krájením zbavte jádřinců (můžete je i oloupat). Všechno ovoce pak rozprostřete do zapékací keramické mísy KitchenAid a promíchejte. Přidejte cukr v množství dle sladkosti ovoce.  Běžně se používá 0,5 – 1 kg cukru na 3 kg ovoce, ale pokud máte rádi přirozenou sladkost ovoce, slaďte pouze minimálně. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte přibližně 30 min. Po 15 minutách promíchejte. Ještě horké plňte do skladovacích skleniček a zakápněte rumem. 

Servírování: do hrnku o obsahu 250 ml dejte 3 lžíce pečeného čaje a zalijte horkou vodou. 

10273670_10204052257386330_8838505485694069353_n