TEST – MLÝNEK NA OBILOVINY GMA

Tentokrát jsem si pro Vás připravila malý test mlýnku na obiloviny. A vzhledem k tomu, že se nejčastěji ptáte, jestli zvládne mlýnek KitchenAid namlít také bezlepkovou mouku, zaměřila jsem se především na ni 🙂

Testovaný produkt: mlýnek na obiloviny GMA
http://kitchenaid.cz/home/115-kitchenaid-mlynek-na-obilniny-gma-850940002013.html

P160708_10_KSM155GBRI_RaspberryIce_GrainMill

Nejdříve pár slov o tom, co je mlýnek GMA:

Mlýnek na obilniny s označením GMA je příslušenství, které je určeno pro robot Artisan 5KSM150PS, 5KSM156PS, Profi 5KPM5, Artisan 5KSM7580, Heavy Duty 5KSM7591 i Profi 5KSM7990.

Mele pšenici, žito, oves, rýži, kukuřici, ječmen, pohanku, proso, mák i sušené houby. Mlýnek má dva mlecí protichůdné kameny, díky kterým lze po nastavení hrubosti mlít od jemné mouky až po hrubou.

Mlýnek má celokovovou konstrukci. Není vhodné mýt v myčce na nádobí.

kgm-grain-mill-kitchenaid-mixer-attachment-w10318099-nib-genuine-hub-accessories-a6ffbd23af3af1679d6a46fb9757add2


Pro test mlýnku GMA jsem si připravila: cizrnu, pohanku a rýži basmati.

10857347_1582385721975188_102178488298359038_o


CIZRNA

Cizrnu jsem nejdříve nechala mlýnek mlít na nejvyšší hrubost (obrázek vlevo), a výslednou směs jsem po opětovném vsypání do mlýnku nechala mlít znovu – tentokrát na jemno (obrázek vpravo).

Mouka je světle žluté barvy, je nadýchaná a opravdu jemná. (podobný postup doporučuji také u kukuřice)

10845684_1582386098641817_8325056400696963429_o


POHANKA

Loupanou pohanku jsem mlela rovnou na jemno, a výsledkem byla jemná a nadýchaná mouka, ze které se dalo rovnou péct 🙂 

Úžasně chutná ve sladkém pečivu (bábovky, muffiny apod.)

1617256_1582386741975086_2378984364436083253_o


RÝŽE

Ačkoliv jsem rýži mlela rovnou na nejnižší stupeň hrubosti, doporučuji raději udělat „mezikrok“ jako u cizrny. Mouka je pak jemnější.

Nicméně, pokud spěcháte, dá se rýže namlít rovnou, ale výsledná konzistence mouky bude něco mezi hladkou a polohrubou.

U rýže je potřeba mlýnek hlídat (zrnka rýže mají totiž tendenci se mezi mlecími kameny vzpříčit).

Také je vhodné rýži přisypávat postupně (naplnit mlýnek až po okraj se Vám může vymstít „zadrhnutím“ mlýnku, a následným vysypáváním rýze, abyste mlýnek opět uvolnili).

1523581_1582386875308406_5257371824123847086_o


SROVNÁNÍ

Srovnání různých typů namleté mouky.

 S mlýnkem se mi pracovalo skvěle, pokud používáte kvalitní suroviny, mlýnek přede jako kočka, a nezadrhává se.

V jednom zátahu mlýnek namele asi půl kila mouky. (pak jsem nechala robot cca hodinku odpočinout a vychladnout).

Kromě uvedených surovin můžete mlít jakékoli obiloviny, nebo také například sušené houby apod.

10550933_1582386645308429_4165686058833002163_n


Mlýnek na obiloviny GMA zakoupíte ZDE

profil

 

Pro KitchenAid napsala: Bloggerka Terka

e-shop: www.kitchenaid.cz

facebook: https://www.facebook.com/KitchenAidCeskaRepublika

všeobecné dotazy: info@kitchenaid.cz

dotazy ke článku: bajerova@magnumelektro.cz

objednávky a dostupnost zboží: crhonkova@magnumelektro.cz

Pokud máte další dotazy týkající se příslušenství či přístrojů KitchenAid, kontaktujte nás na uvedených kontaktech zde:
Tel: 602 751 818, 724 767 114, 517 346 256
Email: info@kitchenaid.cz