TVAROHOVÝ SVAČINOVÝ CHLEBÍČEK

O tom, že jsem velký milovník výrobků KitchenAid, už asi víte. Momentálně teď se například nacházím na vlně úžasu z neobyčejně úžasných plechů a forem KitchenAid. 🙂

O víkendu jsem měla pečící absťák a tak jsem si řekla, že když mám v lednici tvaroh z týdenní výzvy Kuchařky pro dceru, že ještě na závěr vymyslím něco dobrého (a budu mít vyřešenou svačinku na zítřek), a také jsem  chtěla konečně vyzkoušet novou chlebíčkovou formu KitchenAid.  A to tak, že ji opravdu prostě nevymažu a uvidíme. Přinejhorším to sníme lžičkou 🙂

Recept jsem si tak trochu vymyslela. Vlastně je to upravený recept na bílkový chlebíček, kde jsem ubrala tuk a cukr. Chtěla jsem spotřebovat sušené ovoce, otevřené oříšky a čokoládu z Vánoc, takže to byl vlastně takový malý experiment. Nebudu vás napínat, dopadlo to skvěle a hlavně – forma na chlebíček nezklamala! 🙂

Vyklopil se úplně krásně a na formě nezůstal ani kousek těsta, jen dole kapičky tuku. Průběh pečení i vyklápění jsem se snažila zdokumentovat.

Moje nadšení nezná mezí a opravdu tyto výrobky můžu s klidným svědomím doporučit všem! 🙂 

SONY DSC

Ingredience: 

4 vajíčka (bílky a žloutky zvlášť ) 

150 g másla 

120 g moučkového cukru 

250 g tvarohu

200 g polohrubé mouky

prášek do pečiva 

100 g oříšků nakrájených na menší kousky (vlašské a mandle)

kousky čokolády (asi 4 malé čtverečky)

50 g rozinek namočených v rumu

50 g  sušeného ovoce (brusinky, fíky) 


 

Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Máslo, žloutky a cukr vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a vyšlehejte stromečkovou metlou do světlé pěny. 

SONY DSC

Přidejte tvaroh a pomalu vmíchejte. Poté postupně vmíchejte také ořechy, čokoládu a ovoce včetně rozinek. 

SONY DSC

Nakonec po částech vmíchejte také mouku, kterou máte smíchanou s práškem do pečiva. Ve druhé míse si mezitím s pomocí balónové metly vyšlehejte tuhý sníh z bílků, a následně jej stěrkou jemně vmíchejte do připraveného těsta. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hotovou směs rozprostřete do nepřilnavé pečící formy na chlebíček KitchenAid. 

SONY DSC

Pečte asi 45min. při teplotě 170 stupňů – míru propečení zkoušejte špejlí.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Nechejte vychladnout na mřížce. Po vychladnutí nakrájejte a můžete servírovat 🙂

SONY DSC

SONY DSC

Dobrou chuť! 🙂


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „mandlová“

Forma na pečení – 23 cm*13cm*8cm


RECEPT K TISKU

TVAROHOVÝ CHLEBÍČEK


Ingredience:  

4 vajíčka (bílky a žloutky zvlášť ) 

150 g másla 

120 g moučkového cukru 

250 g tvarohu

200 g polohrubé mouky

prášek do pečiva 

100 g oříšků nakrájených na menší kousky (vlašské a mandle)

kousky čokolády (asi 4 malé čtverečky)

50 g rozinek namočených v rumu 

50 g  sušeného ovoce (brusinky, fíky) 


Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Máslo, žloutky a cukr vložte do nerezové mísy kuchyňského robotu KitchenAid a vyšlehejte stromečkovou metlou do světlé pěny. Přidejte tvaroh a pomalu vmíchejte. Poté postupně vmíchejte také ořechy, čokoládu a ovoce včetně rozinek. Nakonec po částech vmíchejte také mouku, kterou máte smíchanou s práškem do pečiva. Ve druhé míse si mezitím s pomocí balónové metly vyšlehejte tuhý sníh z bílků, a následně jej stěrkou jemně vmíchejte do připraveného těsta. Hotovou směs rozprostřete do nepřilnavé pečící formy na chlebíček KitchenAid. Pečte asi 45min. při teplotě 170 stupňů – míru propečení zkoušejte špejlí. Nechejte vychladnout na mřížce. Po vychladnutí nakrájejte a můžete servírovat 🙂

SONY DSC