ZELNÝ SALÁT S JABLKY A HROZNOVÝM VÍNEM

Zima si žádá pořádný přísun vitamínů. Proto vsaďte na přírodu a dopřejte si vitamínovou bombu v podobě zeleninového salátu. Uvidíte, že se budete cítit skvěle a chřipka se Vám vyhne obloukem.

IMG_0709


Ingredience:

1 malá hlávka bílého zelí

2 jablka

120 g bílého řeckého jogurtu

3-4 řapíky celeru

hroznové víno (nejlépe červené)

1 lžíce jablečného balzamikového octa

citronová šťáva

čerstvá petrželka

sůl


Zelí nastrouhejte pomocí food processoru KitchenAid na tenké nudličky a vsypejte jej do větší mísy.
IMG_0675 IMG_0674
IMG_0673
IMG_0671
IMG_0677
Přidejte na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou) a nadrobno nakrájený řapíkatý celer.
Do zelí vmíchejte také řecký jogurt, balzamikový ocet a citronovou šťávu.
IMG_0718 IMG_0713
Salát ochuťte solí a před podáváním posypejte nasekanou petrželkou a rozpůlenými kuličkami hroznového vína.
IMG_0709
Dobrou chuť! 🙂


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid food processor P2 5KFP1335 mandlová

Kompletní nabídku Food processorů KitchenAid naleznete zde
Srovnání a rozdíly mezi jednotlivými typy přístrojů naleznete zde



RECEPT K TISKU

 ZELNÝ SALÁT S JABLKY A HROZNOVÝM VÍNEM



Ingredience:

1 malá hlávka bílého zelí

2 jablka

120 g bílého řeckého jogurtu

3-4 řapíky celeru

hroznové víno (nejlépe červené)

1 lžíce jablečného balzamikového octa

citronová šťáva

čerstvá petrželka

sůl


Zelí nastrouhejte pomocí food processoru KitchenAid na tenké nudličky a vsypejte jej do větší mísy. Přidejte na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou) a nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Do zelí vmíchejte také řecký jogurt, balzamikový ocet a citronovou šťávu. Salát ochuťte solí a před podáváním posypejte nasekanou petrželkou a rozpůlenými kuličkami hroznového vína.
IMG_0709