BAZALKOVÁ ZMRZLINA


Miluji bazalku… obzvláště s těstovinami, rajčaty a mozarellou…
Ale zmrzlina s bazalkou? Zde jsem chvíli váhala… 🙂
Nakonec však musím uznat, že jak bazalka, tak i výsledný pokrm, se dostali na zcela jinou úroveň, a já osobně jsem ze zmrzliny absolutně nadšená!
Svou bazalku si pěstuji doma na našem balkóně, proto to nemám daleko, kdykoli potřebuji čerstvé lístky.

A-blog-baz-v-ruke


Ingredience:

hrst bazalkových lístků
1 kondenzované slazené mléko
300 ml smetany ke šlehání 33%
1 lžíci hnědého cukru
1 dcl vody
 

 
 
Bazalkové listy nasekejte v elektrickém sekáčku nebo v nádobce tyčového mixéru KitchenAid.
Přidejte hnědý cukr, smíchejte s vodou a vařte asi 5 min., dokud se směs trochu nezredukuje, a cukr zcela nerozpustí.
Vznikne bazalkový sirup.
 
 1blog salko a sirup
 V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte kondenzované mléko a vychlazený sirup.
V druhé míse mezitím pomocí balónové metly vyšlehejte šlehačku, kterou následně opatrně vmíchejte do připravené bazalkové směsi – vznikne jemný krém.
 
1blog zmes a šlahačka
Hotový krém pak nalijte do zmrzlinovače KitchenAid a postupujte podle návodu.
Míchejte na rychlostním stupni č. 1 cca 20min., dokud směs dostatečně neztuhne.
 
1zmes v zmrzli.
 Hotovou zmrzlinu můžete ihned konzumovat. Pro uskladnění přelijte do nádoby či forem a dejte do mrazničky.
Dobrou chuť 🙂

1 blog zmrzka lyžica1 zmrz. na stole viac1zmrzka-zmrz-v-miske


Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid 5KSM150

zmrzlinovač KitchenAid KICA



RECEPT K TISKU

BAZALKOVÁ ZMRZLINA



 hrst bazalkových lístků
1 kondenzované slazené mléko
300 ml smetany ke šlehání 33%
1 lžíci hnědého cukru
1 dcl vody

Bazalkové listy nasekejte v elektrickém sekáčku nebo v nádobce tyčového mixéru KitchenAid. Přidejte hnědý cukr, smíchejte s vodou a vařte asi 5 min., dokud se směs trochu nezredukuje, a cukr zcela nerozpustí. Vznikne bazalkový sirup.  V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte kondenzované mléko a vychlazený sirup. V druhé míse mezitím pomocí balónové metly vyšlehejte šlehačku, kterou následně opatrně vmíchejte do připravené bazalkové směsi – vznikne jemný krém. Hotový krém pak nalijte do zmrzlinovače KitchenAid a postupujte podle návodu.
Míchejte na rychlostním stupni č. 1 cca 20min., dokud směs dostatečně neztuhne.  Hotovou zmrzlinu můžete ihned konzumovat. Pro uskladnění přelijte do nádoby či forem a dejte do mrazničky.
1 zmrz. na stole viac