Ráda tvořím a zkouším novinky, a kdo mě zná, ví, že málokdy připravuji pokrmy podle stejných receptů. Ovšem výjimky potvrzují pravidlo, jako například tyto ořechovo – ovesné kuličky. Jsou totiž neodolatelně dobré, a proto si je připravujeme opakovaně k různým příležitostem 🙂
U všech mých receptů používám snížené dávky cukru, neboť se snažím pracovat s přirozenou „sladkostí“ použitých surovin. Proto, pokud máte rádi sladší pokrmy, přidejte cukr dle dle svého jazýčku. 🙂
Ingredience:
250 g hrozinek namočených přes noc (například v třešňovém likéru nebo bílém rumu)
150 ml mletých ořechů (mandle nebo lískové oříšky)
150 ml ovesných vloček (pro zdravější verzi) a nebo karamelové sušenky, piškoty
1 vrchovatá lžíce mletého kokosu
1 lžíce kvalitního kakaa
1 lžíce jemně mleté čokolády
50 g rozpuštěného másla (případně kokosový olej)
V sekáčku KitchenAid nasekejte na jemno hrozinky, ořechy a ovesné vločky a vše zpracujte v jednotvárnou hmotu.
Výborně chutná také varianta se sušenkami Lotus, kterými můžete nahradit ovesné vločky, pokud je nemáte rádi 🙂
Pokud je hmota moc hustá nebo netvárná přidejte likér či vodu, pokud je naopak řídká, přidejte trochu mletých ořechů nebo vloček.
Z takto připravené hmoty pak tvarujte kuličky, které následně obalte v kokosu, oříšcích nebo kakau.
Nechte odpočívat v chladu a pokud vydržíte, tak ochutnávejte až po jednodenním odležení v ledničce. 🙂
Dobrou chuť 🙂
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření
Přístroje použité v receptu: