DÝŇOVÉ BRAMBORÁKY

Recept na přípravu dýňových bramboráků (tzv. „dýňáků) je velmi jednoduchý, a s přípravou mi pomohl můj robot KitchenAid.

Těsto se smaží velmi dobře a bez jakéhokoliv přilepování, proto je příprava velmi rychlá a snadná. Výsledné placky jsou jemné a skutečně velmi chutné, i když samozřejmě se může najít někdo, komu budou připadat „moc dýňové“. Dýňové bramboráky zkrátka budete buď milovat nebo vás nechají zcela chladnými. 🙂

SONY DSC


Ingredience (cca 20 malých bramboráků):

500 g očištěné dýně hokaido (bez semínek, slupku však ponechte)
200 g salátových brambor
1 velká cibule
4 stroužky česneku
4 vajíčka
100 g polohrubé mouky
1 lžička kukuřičného škrobu
sůl podle chuti (cca 1 lžička)
pepř
sádlo na smažení



 

Dýni omyjte a i se slupkou nastrouhejte na kuchyňském robotu KitchenAid pomocí krouhacího nástavce ( s použitím jemného krouhacího bubnu ze sady EMVSC).

SONY DSC

Brambory oškrábejte a rovněž nastrouhejte pomocí krouhacího nástavce KitchenAid. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte, a všechny ingredience kromě sádla společně promíchejte.

SONY DSC

Nenechte směs stát a ihned ji zpracujte dál.
Lžičku sádla rozehřejte v pánvi. Část těsta přeneste na pánev, lžící rozetřete na sotva centimetr vysokou vrstvu a na středně silném plameni osmahněte po obou stranách dozlatova, celkem asi 3-4 minuty.

Vyjměte a nechte na papírové utěrce okapat přebytečný tuk

.SONY DSC

„Dýňáky“ můžete podávat nejen samotné, ale také jako přílohu k dušenému masu.

Dobrou chuť 🙂

SONY DSC

Původní recept je z webu Kuchařka pro dceru Jany Florentýny Zatloukalové.



Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/archiv/author/martinamazalova

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „mandlová“

Příslušenství ke kuchyňskému robotu KitchenAid (krouhací nástavce MVSA  a MVSC



RECEPT K TISKU

DÝŇOVÉ BRAMBORÁKY (DÝŇÁKY)


Na cca 20 malých bramboráků budete potřebovat:

500 g očištěné dýně hokaido (bez semínek, slupku však ponechte)
200 g salátových brambor
1 velká cibule
4 stroužky česneku
4 vajíčka
100 g polohrubé mouky
1 lžička kukuřičného škrobu
sůl podle chuti (cca 1 lžička)
pepř
sádlo na smažení


Dýni omyjte a i se slupkou nastrouhejte na kuchyňském robotu kitchenAid pomocí krouhacího nástavce ( s použitím jemného krouhacího bubnu ze sady EMVSC). Brambory oškrábejte a rovněž nastrouhejte pomocí krouhacího nástavce KitchenAid. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte, a všechny ingredience kromě sádla společně promíchejte. Nenechte směs stát a ihned ji zpracujte dál. Lžičku sádla rozehřejte v pánvi. Část těsta přeneste na pánev, lžící rozetřete na sotva centimetr vysokou vrstvu a na středně silném plameni osmahněte po obou stranách dozlatova, celkem asi 3-4 minuty. Vyjměte a nechte na papírové utěrce okapat přebytečný tuk.“Dýňáky“ můžete podávat nejen samotné, ale také jako přílohu k dušenému masu.

SONY DSC