PERNÍK ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Nejoblíbenější moučník mého manžela je „perník“. A já zase miluji vůni perníkového koření, proto si při pečení tohoto dezertu přijdeme oba na své 🙂 Navíc takto nádherně provoněný zůstane byt i několik hodin po upečení této dobroty, a příprava vám zabere sotva pár minut 🙂

IMG_8422

množství surovin na dortovou formu průměr 26 cm:

250 g špaldové mouky

100 g hladké mouky

1 prášek do pečiva

1 lžíce koření do perníku

1 lžíce kvalitního kakaa

160 g krupicového cukru

1 vejce

1 vrchovatá lžíce meruňkové marmelády

250 ml polotučného mléka

100 ml oleje

 

čokoládový krém:

100 g kvalitní čokolády

1 plátek másla

1 lžíce bílého jogurtu (3 – 4% tuku)

na ozdobu:

bílá čokoláda rozpuštěná

nasekané mandle

meruňková marmeláda


 

V míse kuchyňského robotu KitchenAid promíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem.

IMG_8400IMG_8399

V druhé míse smíchejte zbývající suroviny a důkladně prošlehejte.

IMG_8401 IMG_8402

Po lžících pak postupně zašlehávejte sypkou směs. Výsledná směs by měla být krásně hladká a jednolitá. Těsto přelijte do dortové formy a pečte při teplotě 150-160 stupňů asi 40 min.

IMG_8431

Po upečení vyjměte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout. Po vychladnutí rozkrojte podélně na dvě části, potřete marmeládou a poté obě části zase spojte.

IMG_8424 IMG_8429

Připravte si čokoládový krém (ve vodní lázni rozpusťte kvalitní čokoládu s plátkem másla a lžící jogurtu), který navršte na povrch perníku, a ozdobte dle fantazie – třeba  bílou čokoládou a nasekanými mandlemi.

IMG_8421

 Dobrou chuť 🙂


 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l