CHEESECAKE

Cheesecake. Dezert, kolem kterého jsem dlouho chodila obloukem, až jednou…kamarádka na oslavu přinesla koláč, který vypadal a chutnal naprosto skvěle!
Vyptala jsem si proto recept a když jsem koláč podle jejího receptu upekla, moje dcera po ochutnání prohlásila, že na narozeniny nechce žádný dort, ale jedině tento cheesecake! 🙂

 SONY DSC


Ingredience (forma o průměru 26 cm)

 Těsto: 

200 g hladké mouky

75 g moučkového cukru

 75 g másla

1 lžička prášku do pečiva

1 vejce 

1 vanilkový cukr

 Náplň:

1 šlehačka v kelímku

2 tvarohy (dávám jeden tvaroh, jedno mascarpone)

1 zakysaná smetana

150 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

3 větší vejce

2 lžíce vanilkového pudinku

 


SONY DSC

V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte pomocí plochého šlehače všechny suroviny pro výrobu těsta a vytvořte drobenkové těsto, kterým následně vyložte pečící formu i s okraji. 

SONY DSC

Poté si připravte suroviny pro přípravu náplně a postupně smíchejte dohromady v tomto pořadí: napřed cukr s tvarohem, poté přidat mascarpone a smetanu a až po úplném zpracování přidejte vejce.

Pomocí plochého šlehače promíchejte v hladkou tvarohovou směs.

SONY DSC

Hotovou náplň pak vlijte do připravené a vyložené formy. (Mám vyzkoušeno, že náplň nesmí dosahovat až po úplný okraj korpusu, protože pak může při pečení vytéct ven).

SONY DSC

Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na teplotu 180 stupňů .

SONY DSC

To, že je cheesecake hotový, poznáte tak, že se uprostřed bude těsto trochu třást. Nechejte pomalu vychladnout při otevřené troubě, a nechte uležet nejlépe do druhého dne.
SONY DSC

SONY DSC


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

Kitchenaid robot Artisan 4,8 l v odstínu „mandlová“


RECEPT K TISKU

CHEESECAKE



Ingredience (dortová forma o průměru 26 cm)

 Těsto: 

200 g hladké mouky

75 g moučkového cukru

 75 g másla

1 lžička prášku do pečiva

1 vejce 

1 vanilkový cukr

 Náplň:

1 šlehačka v kelímku

2 tvarohy (dávám jeden tvaroh, jedno mascarpone)

1 zakysaná smetana

150 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

3 větší vejce

2 lžíce vanilkového pudinku


V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte pomocí plochého šlehače všechny suroviny pro výrobu těsta a vytvořte drobenkové těsto, kterým následně vyložte pečící formu i s okraji. Poté si připravte suroviny pro přípravu náplně a postupně smíchejte dohromady v tomto pořadí: napřed cukr s tvarohem, poté přidat mascarpone a smetanu a až po úplném zpracování přidejte vejce. Pomocí plochého šlehače promíchejte v hladkou tvarohovou směs. Hotovou náplň pak vlijte do připravené a vyložené formy. (Náplň však nesmí dosahovat až po úplný okraj korpusu, protože pak může při pečení vytéct ven). Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na teplotu 180 stupňů. To, že je cheesecake hotový, poznáte tak, že se uprostřed bude těsto trochu třást. Nechejte pomalu vychladnout při otevřené troubě, a nechte uležet nejlépe do druhého dne.

SONY DSC