ROLOVANÁ BAGETKA S ČESNEKOVÝM MÁSLEM A RUKOLOU

S blížícím se jarem se v kuchyni o slovo hlásí saláty, bylinky a různé další druhy zeleně, proto jsem jí trochu zakomponovala také do pečiva. Domácí pečivo naše rodina totiž miluje v jakékoli podobě, a tentokrát jsem se rozhodla trochu překvapit a do běžné bagetky zakomponovat trochu netradiční „zelený obsah“ 🙂

IMG_3025


Ingredience:

kvásek:

12 g droždí

10 g hladké mouky

10 g vlažné vody

1 malá lžička cukru 

na těsto:

230 g hladké mouky
170 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli

suroviny na náplň:

silnější plát změklého másla

2 stroužky česneku 

dvě hrsti rukoly


 

Připravte si kvásek smícháním všech uvedených surovin a nechejte chvíli vzejít na teplém místě (asi 10 minut). Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid pak vložte všechny suroviny pro přípravu těsta, přilijte vzešlý kvásek a nechejte zpracovat v krásné hladké těsto.

IMG_2985 IMG_3016

Nechejte kynout přikryté utěrkou minimálně 50 minut na teplém místě. Vykynuté těsto ručně ještě trochu propracujte a rozválejte na obdélník.

IMG_3023

Ten pak rovnoměrně potřete změklým máslem utřeným s prolisovaným česnekem a zasypejte rukolou. Zaviňte a dobře uzavřete oba konce tak, aby vám máslo v průběhu pečení nevyteklo.

IMG_3018 IMG_3017

Přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem a nechejte kynout ještě asi 20-30 min. Před vložením do trouby potřete vlažnou vodou a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 25 minut.

IMG_3019

Po upečení přesuňte bagetku na mřížku a nechejte vychladnout. Servírujte jako přílohu k pomazánkám nebo k salátu.. 🙂

IMG_3024

IMG_3022

Dobrou chuť 🙂


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „šeříková“


 

RECEPT K TISKU

ROLOVANÁ BAGETKA S ČESNEKOVÝM MÁSLEM A RUKOLOU



Ingredience: 

kvásek:

12 g droždí

10 g hladké mouky

10 g vlažné vody

1 malá lžička cukru 

na těsto:

230 g hladké mouky
170 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli

suroviny na náplň:

silnější plát změklého másla

2 stroužky česneku

dvě hrsti rukoly


 

Připravte si kvásek smícháním všech uvedených surovin a nechejte chvíli vzejít na teplém místě (asi 10 minut). Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid pak vložte všechny suroviny pro přípravu těsta, přilijte vzešlý kvásek a nechejte zpracovat v krásné hladké těsto. Nechejte kynout přikryté utěrkou minimálně 50 minut na teplém místě. Vykynuté těsto ručně ještě trochu propracujte a rozválejte na obdélník. Ten pak rovnoměrně potřete změklým máslem utřeným s prolisovaným česnekem a zasypejte rukolou. Zaviňte a dobře uzavřete oba konce tak, aby vám máslo v průběhu pečení nevyteklo. Přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem a nechejte kynout ještě asi 20-30 min. Před vložením do trouby potřete vlažnou vodou a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 25 minut. Po upečení přesuňte bagetu na mřížku a nechejte vychladnout. Servírujte jako přílohu k pomazánkám nebo k salátu.

IMG_3025