ITALSKÉ SUŠENKY SE SUŠENÝMI RAJČATY A OLIVAMI

Nevím, jak to máte vy, ale mně se už moc stýská po sluníčku, prázdninách a dovolené…

A  když se řekne dovolená, vybaví se mi dovolená v Itálii.

Proto, když jsem uviděla recept na tyto sušenky, chtěla jsem si ty chvíle alespoň na pár okamžiků vrátit 🙂

Pokud máte rádi černé olivy a sušená rajčata, rozhodně tyto sušenky vyzkoušejte, budou se skvěle hodit na posezení s přáteli u vína.

 SONY DSC



 

Ingredience (cca 20 kousků):

60 g nakládaných sušených rajčat 

60 g černých oliv (vypeckovaných)

60 g piniových oříšků

200g hladké mouky

80g másla

150-200 g mascarpone

1 vejce

lžička prášku do pečiva 

mořská sůl, pepř a provensálské bylinky

 


Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte mouku s práškem do pečiva, změklé máslo nakrájené na menší kostičky, mascarpone, vejce a špetku provensálských bylinek, osolte a opepřete. 

SONY DSC

Na kuchyňském robotu nastavte rychlost 1 a pomocí stromečkové metly nechejte vypracovat těsto. 

SONY DSC

Do těsta pak již ručně pomocí stěrky vmíchejte piniové oříšky, sušená rajčata nakrájená na malé kousky a vypeckované černé olivy nakrájené na čtvrtiny. 

SONY DSC

Oddělujte asi 15 g kousky těsta, ze kterých tvarujte kuličky, a následně rozložte na plech s pečicím papírem. (Pokud máte pečící plech od KitchenAid s nepřilnavým povrchem, papír používat nemusíte 🙂

SONY DSC

Pečte asi 15 minut na 180 stupňů a poté asi 8-10 min na 200 stupňů, dokud nebudou sušenky upečené krásně dozlatova. Po upečení přeneste na mřížku a nechte pomalu vychladnout.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

Kitchenaid robot Artisan 4,8 l v odstínu „mandlová“


RECEPT K TISKU

ITALSKÉ SUŠENKY SE SUŠENÝMI RAJČATY A OLIVAMI



Ingredience (cca 20 kousků):

60 g nakládaných sušených rajčat 

60 g černých oliv (vypeckovaných)

60 g piniových oříšků

200g hladké mouky

80g másla

150-200 g mascarpone

1 vejce

lžička prášku do pečiva 

mořská sůl, pepř a provensálské bylinky


Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte mouku s práškem do pečiva, změklé máslo nakrájené na menší kostičky, mascarpone, vejce a špetku provensálských bylinek, osolte a opepřete. Na kuchyňském robotu nastavte rychlost 1 a pomocí stromečkové metly nechejte vypracovat těsto. Do těsta pak již ručně pomocí stěrky vmíchejte piniové oříšky, sušená rajčata nakrájená na malé kousky a vypeckované černé olivy nakrájené na čtvrtiny. Oddělujte asi 15 g kousky těsta, ze kterých tvarujte kuličky, a následně rozložte na plech s pečicím papírem. (Pokud máte pečící plech od KitchenAid s nepřilnavým povrchem, papír používat nemusíte 🙂 Pečte asi 15 minut na 180 stupňů a poté asi 8-10 min na 200 stupňů, dokud nebudou sušenky upečené krásně dozlatova. Po upečení přeneste na mřížku a nechte pomalu vychladnout.

SONY DSC