Chřestová sezóna pomalu začíná, a proto jsem si pro vás připravila jednu netradiční pochoutku, při jejíž výrobě zmíněný chřest využijete. Pesto můžete udělat v podstatě z čehokoliv a ani chřest není výjimkou. Čerstvý navíc obsahuje i spoustu vitamínů a stopových prvků. Já si pesto nejraději vychutnávám v kombinaci s křupavou bagetkou a skleničkou dobrého vína. 🙂 Přidat si jej ovšem můžete také do rizota nebo těstovin.
Ingredience:
svazek zeleného chřestu
strouhaný parmezán
slunečnicová semínka
olivový olej
stroužek česneku
citronová šťáva
sůl
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.
Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4
Produkty použité v receptu:
Kitchenaid food processor P2 5KFP1335: https://www.kitchenaid.cz/food-processory