CHŘESTOVÉ PESTO

Chřestová sezóna pomalu začíná, a proto jsem si pro vás připravila jednu netradiční pochoutku, při jejíž výrobě zmíněný chřest využijete. Pesto můžete udělat v podstatě z čehokoliv a ani chřest není výjimkou. Čerstvý navíc obsahuje i spoustu vitamínů a stopových prvků. Já si pesto nejraději vychutnávám v kombinaci s křupavou bagetkou a skleničkou dobrého vína. 🙂 Přidat si jej ovšem můžete také do rizota nebo těstovin.

IMG_2683


Ingredience:

svazek zeleného chřestu

strouhaný parmezán

slunečnicová semínka

olivový olej

stroužek česneku

citronová šťáva

sůl



Chřest očistěte, nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food processoru KitchenAid.
IMG_2663_1
Přidejte slunečnicová semínka, strouhaný sýr, česnek, citronovou šťávu a vše začněte mixovat.
IMG_2664_1
V průběhu mixování přilévejte po částech olivový olej, dokud vám nevznikne hladké pesto.
IMG_2666_1
IMG_2667_1
Hotové pesto ochuťte solí a ihned konzumujte. 
IMG_2680_1
IMG_2662

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid food processor P2 5KFP1335



RECEPT K TISKU

CHŘESTOVÉ PESTO



Ingredience:

svazek zeleného chřestu

strouhaný parmezán

slunečnicová semínka

olivový olej

stroužek česneku

citronová šťáva

sůl


Chřest očistěte, nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food processoru KitchenAid. Přidejte slunečnicová semínka, strouhaný sýr, česnek, citronovou šťávu a vše začněte mixovat. V průběhu mixování přilévejte po částech olivový olej, dokud vám nevznikne hladké pesto. Hotové pesto ochuťte solí a ihned konzumujte. 
IMG_2683