VELIKONOČNÍ CUKROVÍ PRO KOLEDNÍKY

Jak se zdá, jaro již konečně hlásí svůj příchod, a s blížícími se velikonočními svátky jsem se také já naladila na „jarní vlnu“ a připravila pár kousků velikonočního cukroví pro koledníky.

Recept mám po babičce a i když je to víceméně úplně obyčejné cukroví, pro mě má obrovskou přidanou hodnotu, protože při jeho pečení na ni vždy zavzpomínám…

Těsto si připravte den dopředu a nechejte v lednici odležet. Doporučuji do těsta použít opravdu poctivé máslo (žádné náhražky), jinak to nebude ono. 🙂

SONY DSC


Ingredience:
(množství je přibližně na dva plechy cukroví )

250 g hladké mouky
150 g povoleného másla
60 g cukru moučka
2  žloutky



Všechny suroviny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí plochého šlehače vytvořte drobenku (na nejnižší rychlostní stupeň), kterou následně ještě ručně zpracujte v hladké těsto.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Zabalte do igelitového sáčku a uložte na pár hodin (nejlépe přes noc) do lednice.

SONY DSC
Druhý den nechejte těsto povolit při pokojové teplotě a vyvalujte asi 2 -3 mm tenké pláty. Pokud se těsto trhá, můžete si vyvalování ulehčit použitím potravinové fólie.

SONY DSC

SONY DSC

Vykrajujte tvary, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným motivem uvnitř.

SONY DSC

SONY DSC
Pečte asi 8-10 min při teplotě 160 stupňů, dokud těsto nezačne na okrajích zlátnout.

SONY DSC
Po vystydnutí namažte spodní kus marmeládou…

SONY DSC

vykrojený horní kus pocukrujte mletým cukrem…

SONY DSC

a slepte k sobě. 🙂

SONY DSC

Krásné prožití velikonočních svátků přeji 🙂

SONY DSC

SONY DSC


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

Kitchenaid robot Artisan 5KSM150 v odstínu „mandlová“


RECEPT K TISKU

VELIKONOČNÍ CUKROVÍ PRO KOLEDNÍKY



Ingredience:
(množství je přibližně na dva plechy cukroví )

250 g hladké mouky
150 g povoleného másla
60 g cukru moučka
2  žloutky



Všechny suroviny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí plochého šlehače vytvořte drobenku (na nejnižší rychlostní stupeň), kterou následně ještě ručně zpracujte v hladké těsto. Zabalte do igelitového sáčku a uložte na pár hodin (nejlépe přes noc) do lednice. Druhý den nechejte těsto povolit při pokojové teplotě a vyvalujte asi 2 -3 mm tenké pláty. Pokud se těsto trhá, můžete si vyvalování ulehčit použitím potravinové fólie. Vykrajujte tvary, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným motivem uvnitř. Pečte asi 8-10 min při teplotě 160 stupňů, dokud těsto nezačne na okrajích zlátnout. Po vychladnutí namažte spodní kus marmeládou, vykrojený horní kus pocukrujte mletým cukrem a slepte k sobě. 🙂

SONY DSC