PERNÍKOVÁ VEJCE PRO KOLEDNÍKY

Teplé sluneční paprsky, delší den, květy v zahradě… Nalaďte se jarní náladou i u vás doma a upečte si jarní perníčky s velikonočním motivem! 🙂 Zachutnají vám jak k ranní kávičce tak k čaji o páté. Navíc je to příjemná obměna vajec vařených natvrdo, a jistě s nimi u koledníků zabodujete! 🙂

IMG_883411


 Ingredience:

200 g hladké mouky

150 g špaldové mouky

100 g moučkového cukru

1 kávová lžička jedlé sody

1 lžička kakaa

1 lžíce perníkového koření

50 g změklého tuku (použila jsem „heru“)

100 g medu

2 vejce

1 bílek na potření po upečení


 

Všechny suroviny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a zpracujte v krásné hladké těsto, které následně zabalte do fólie a nechejte ½ dne odležet v lednici.

IMG_8805

IMG_8806

Pak už stačí nechat těsto chvíli povolit při pokojové teplotě, rozválet mezi dvěma fresh foliemi na plát o šíři 3-4 mm a vykrajovat vejce a další tvary dle své fantazie. 🙂

IMG_8824

Vykrojené tvary přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na 170 stupňů. Pečte přibližně na 8 min. Po vyjmutí z trouby potřete jemně vyšlehaným bílkem a ozdobte podle své fantazie.

IMG_8834

IMG_8832

Perníčky není nutno nechat rozležet, jsou měkké ihned! 🙂


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „šeříková“


RECEPT K TISKU

PERNÍKOVÁ VEJCE PRO KOLEDNÍKY

 Ingredience:

200 g hladké mouky

150 g špaldové mouky

100 g moučkového cukru

1 kávová lžička jedlé sody

1 lžička kakaa

1 lžíce perníkového koření

50 g změklého tuku (použila jsem „heru“)

100 g medu

2 vejce 

1 bílek na potření po upečení



 

Všechny suroviny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a zpracujte v krásné hladké těsto, které následně zabalte do fólie a nechejte ½ dne odležet v lednici. Pak už stačí nechat těsto chvíli povolit při pokojové teplotě, rozválet mezi dvěma fresh fóliemi na plát o šíři 3-4 mm a vykrajovat vejce a další tvary dle své fantazie. 🙂 Vykrojené tvary přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 stupňů. Pečte přibližně na 8 min. Po vyjmutí z trouby potřete jemně vyšlehaným bílkem a ozdobte podle své fantazie.  Perníčky není nutno nechat rozležet, jsou měkké ihned! 🙂

IMG_8832