ŠPALDOVÝ TOUSTOVÝ CHLEBA

Domácí pečivo je základ 🙂 Vím, že se asi trochu opakuji, ale je to skutečně tak 🙂 Kromě domácích housek, baget, koláčů a bábovek, které se již zde na blogu objevily, peču také snídaňový toustový chléb. Tentokrát jsem pekla ze špaldové mouky, a jsem si jistá, že jakmile si jej doma upečete také, už nebudete chtít jiný – s kupovaným pečivem se totiž nedá ani v nejmenším srovnávat! 🙂

 IMG_9021


Ingredience:

200 g špaldové mouky

60 g hladké pšeničné mouky

100 g mléka

60 g vlažné vody

25 g rozpuštěného másla

1 lžička cukru do kvásku

25 g vejce (rozšlehat vidličkou, zbytek nechat na potření)

1 lžička soli

15 g droždí


 

Všechny uvedené suroviny zpracujte pomocí kuchyňského robotu KitchenAid v kompaktní hladké těsto, a nechejte alespoň hodinku kynout na teplém místě.

IMG_9011 IMG_9012

IMG_9013

Po vykynutí jemně ručně propracujte (vyženete z těsta vzduchové bublinky) a vytvarujte podlouhlý bochánek, který následně vložte do KitchenAid formy na toustový chléb.

IMG_9014

-Ve formě pak nechejte dokynout dalších asi 30-45 min.

IMG_9016

Před pečením potřete žloutkem, vložte do trouby vyhřáté na teplotu 180 stupňů a pečte přibližně 30 minut.

IMG_9021 

Rada: na spodek trouby během pečení položte kastrůlek s horkou vodou (bude pečivo nadýchanější) 🙂

IMG_9043

IMG_9041

IMG_9027


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „šeříková“

pečící forma na toustový chléb


RECEPT K TISKU

ŠPALDOVÝ TOUSTOVÝ CHLEBA



Ingredience:

200 g špaldové mouky

60 g hladké pšeničné mouky

100 g mléka

60 g vlažné vody

25 g rozpuštěného másla

1 lžička cukru do kvásku

25 g vejce (rozšlehat vidličkou a zbytek nechat na potření)

1 lžička soli

15 g droždí


 

Všechny uvedené suroviny zpracujte pomocí kuchyňského robotu KitchenAid v kompaktní hladké těsto, a nechejte alespoň hodinku kynout na teplém místě. Po vykynutí jemně ručně propracujte (vyženete z těsta vzduchové bublinky) a vytvarujte podlouhlý bochánek, který následně vložte do KitchenAid formy na toustový chléb. Ve formě pak nechejte dokynout dalších asi 30-45 min. Před pečením potřete žloutkem, vložte do trouby vyhřáté na teplotu 180 stupňů a pečte přibližně 30 minut. Rada: na spodek trouby během pečení položte kastrůlek s horkou vodou (bude pečivo nadýchanější) 🙂

IMG_9021